fbpx

“Vi fik ikke den jockey vi ønskede os”

Täby-veteranen Tommy Gustafsson har prøvet meget i sin flotte karriere, men aldrig startet hest i Dubai. Det kommer han til på torsdag, når Zen Zansai Zaid er med til at åbne det internationale meeting på Meydan.

Tommy Gustafsson. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

”Det bliver naturligvis spændende. Desværre fik jeg ikke den ønskede jockey, da vedkommende i sidste øjeblik skulle ride en anden hest i løbet, som han er kontraktlig forpligtet til”, siger Tommy Gustafsson til GalopSport.

”Rytteren på torsdag (Christopher Hayes, red.) er ubekendt for mig. Hesten er dog let at ride i løb, og han har haft mange forskellige ryttere i sin karriere”.

“Zen Zansai Zaid har taget rejsen fint og trives i varmen. Vi har udset tre løb til ham i Dubai, såfremt alt forløber som vi håber og tror”

”Nu ser vi forløbet torsdag, inden vi træffer beslutning om hvad som skal ske bagefter. Modstanden er sikkert stenhård, men han har heldigvis trænet præcis som han skal”, konstaterer Gustafsson, der for første gang ikke er ved sin hests side før et løb.

Zen Zansai Zaid efter sejr på Täby. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp.

”Jeg ser det hjemme i Stockholm på TV, da jeg ikke har mulighed for at rejse til Dubai”, siger svenskeren, som har haft ansvaret for nu 7-årige Zen Zansai Zaid i hele hestens karriere.

Det er blevet til 10 sejre i 29 starter med 1.431.480 svenske kroner i samlet præmiesum. Dubai Destination-sønnen blev klassiks vinder i Svenskt St. Leger 2012 – et løb han vandt i opvisningsstil, fire længder klar af El Gran Mago.

I fjor vandt hesten et enkelt løb – Kapps Stora Pris – efter målfotoduel med Birgitte Nielsen-trænede Rockyto.

Det er muligt at se løbene fra Meydan i både Sverige, Norge og Danmark.

“Danske Spil har åbnet for spil til Meydan under hele Dubai International Racing Carnival”, fortæller vagthavende Patrik Arvastsson til GalopSport.