fbpx

Store skandinaviske Breeze Up-handler i Deauville

Arqanas Breeze Up-auktion i Deauville fik igen i år flot skandinavisk deltagelse, toppet med købet af lot 133 – en Frankel-halvbror til den tidligere norske Derbyvinder Our Last Summer, som blev købt for 160,000 euro til norske forbindelser hos Silja Støren på Øvrevoll.


Frankel-halvbroderen til Our Last Summer blev handlet for 160,000 euro af Beechmore Bloodstock og går i træning hos Silja Støren på Øvrevoll. Foto: Arqana.

Udover Our Last Summer (Zamindar) er den 2-årige Frankel-søn bl.a. også halvbror til Anglesey Stakes (Gr.3)-vinderen og Prix Morny (Gr.1)-3’eren Peace Envoy (Power) og til Gruppe-3-placerede Kadyny (Zamindar).

Hingsten blev fremstillet af Tally Ho Stud, som købte ham for 130,000 guineas på Tattersalls December Yearling Sale i fjor.


Lot 69 v. Vino Rosso blev handlet for 90,000 euro af Morten Buskop Bloodstock. Foto: Arqana.

Morten Buskop stod for to handler i ringen. Den første var lot 69, en fuks hingst efter Breeders’ Cup Classic (G1)-vinderen Vino Rosso (Curlin), som blev handlet for 90,000 euro på vegne af danske Marianne Halberg.

Hingsten, der blev fremstillet af Gaybrook Lodge, er anmeldt til den svenske Derbyserie og halvbror til tre vindere i Japan og USA, og mormoderen er en vindende helsøster til bl.a. Dubai World Cup (Gr.1)-vinderen Street Cry (Machiavellian) og til avlshoppen Helsinki (Machiavellian), som igen er mor til Shamardal (Giant’s Causeway).

Hingsten er tilmeldt den svenske Derbyserie i 2024 og går i træning hos Flemming Poulsen.


Lot 106 v. Justify blev købt for 100,000 euro af Morten Buskop Bloodstock. Foto: Arqana.

Senere handlede Morten Buskop også lot 106, en mørkebrun hingst efter Triple Crown-vinderen Justify (Scat Daddy) ud af E.P. Taylor Stakes (G1)-vinderen Curvy (Galileo).

Curvy, der allerede er mor til Grade-3-placerede Caisson (War Front), er selv halvsøster til den dobbelte Gruppe-1-vinder og avlshingst Power (Oasis Dream) og kommer fra samme moderlinje som Footstepsinthesand (Giant’s Causeway) og Pedro The Great (Henrythenavigator).

Buskop fik hammerslaget på 100,000 euro for hingsten, som blev fremstillet af Mocklershill. Køber er Lone Kaj-Nielsen, og Bent Olsen skal træne.


Lot 8 v. Summer Front. Hingsten skal i træning hos Annike Bye Hansen på Øvrevoll. Foto: Arqana.

Også Walter og Martin Buick var i markedet for skandinaviske kunder, og allerede ved lot 8 sikrede dig sig for 40,000 euro en brun hingst efter Summer Front (War Front) ud af den vindende Street Cry-datter Pick And Choose.

“Han blev købt på vegne af kunder hos Annike Bye Hansen på Øvrevoll”, fortæller Martin Buick til GalopSport.

Også denne hingst er tilmeldt Sveriges Derbyserie 2024.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top