fbpx

RaceTime: Appel Au Maitre i fint selskab

Når Årets Hest i Danmark 2023, Good Fortune, på fredag starter på Meydan kommer han i fint selskab. Men det er hans far, den skandinaviske championbeskeler, Appel Au Maitre, også. Det er imponerende at se navnene på fædrene på anmeldelseslisten til Lord Glitters Handicap. Den tæller bl.a. Dubawi, Sea The Stars, Kingman og Lope De Vega.


Kingman (Invincible Spirit) er far til fire af hestene på anmeldelseslisten til Lord Glitters Handicap på fredag på Meydan. Han er opstaldet på Bansted Manor Stud sammen med bl.a. Frankel (Galileo) Foto: Juddmonte.

DUBAWI OG KINGMAN VELREPRÆSENTERET SOM FÆDRE.

Såvel Dubawi som Kingman er fædre til fire af de anmeldte til Lord Glitters Handicap på fredag, hvor Good Fortune skal forsøge at vinde for andet år i træk. I givet fald vil det være enestående. Det har ingen skandinavisk trænet hest gjort før.

Dubawi (Dubai Millennium) har i en årrække hørt til verdens førende avlshingste. Reelt kun overgået af Galileo (Sadler’s Wells).

I Danmark er Dubawi bl.a far til Lone Kaj-Nielsens tidobbelte vinder på Klampenborg, Nascetta, der afsluttede 2023 med sejr i Familien Trocks Ærespræmie. Nascetta er i træning hos Bent Olsen.

Dubawi (Dubai Millennium). Foto: Darleyeurope.com
Dubawi er sammen med Frankel (Galileo) med 350.000 pund Europas dyreste avlshingst i 2024. Foto: Darley Stud.

FEM AF EUROPAS FØRENDE AVLSHINGSTE ER REPRÆSENTERET.

Kingman, der i Skandinavien bl.a. er far til Like A King, der vandt Norsk 2000 Guineas i 2021, er efter Invincible Spirit (Green Desert), der selv er far til to på anmeldelseslisten til Lord Glitters Handicap.

Kingman var i fjor nummer tre på listen over Europas førende avlshingste. Og hele fem på den liste har afkom, der er meldt til Lord Glitters Handicap.

Lope De Vega (Shamardal) der var nummer fire og i øvrigt den avlshingst med flest vindere i Europa i 2023. Dubawi var nummer fem. Sea The Stars (Cape Cross) nummer seks og Dark Angel (Acclamation) nummer syv.

Den franske Guineas- og Derbyvinder Lope De Vega (Shamardal) står i 2019 til en bedækningstakst på 80,000 euro på Ballylinch i Irland. Foto: Ballylinch Stud.
Lope De Vega er opstaldet på Ballyinch Stud til en bedækningspris på 125.000 euro. I Skandinavien er han far til sidste års vinder af Norsk Derby og Norsk- og Svenskt St. Leger Ami De Vega. Foto: Ballyinch Stud.

FEM AVLSHINGSTE REPRÆSENTERET HAR BEDÆKNINGSPRISER PÅ OVER 100.000 EURO.

Lope de Vega er en af de fem fædre til afkom, der evt. kommer til start i Lord Glitters Handicap, der har en bedækningspris på over 100.000 euro. De øvrige er ud over Dubawi, Sea The Stars (Galileo) – 200.000 euro, Kingman – 146.000 euro og amerikanske Constitution (Tapit), der står til en bedækningspris på lige godt 100.000 euro.

JO, Appel Au Maitre (Starborough) er kommet i flot selskab.

Af andre avlshingste med afkom i Lord Glitters Ærespræmie jf. anmeldelseslisten kan nævnes Galileo-sønnerne Gleneagles og Ulysses samt Deep Impact-sønnen Saxon Warrior.

Appel Au Maitre, Skandinaviens førende avlshingst kommer i fint selskab som far til Good Fortune, der starter på Meydan på fredag. Foto: Stutteri Hjortebo.
Picture of Klaus Bustrup

Klaus Bustrup

RaceTime. Født 1947 i København. Har i sin professionelle karriere været administrerende direktør i Landbrugsraadet (i dag Landbrug & Fødevarer) 1994-2008. Formand for Danidas Styrelse 2008-13 og formand for FødevareBanken 2013-19. Klaus har som sin bror Per haft sin gang på Klampenborg Galopbane i mere end 60 år.

Seneste artikler

Scroll to Top