fbpx

HKJC er Asiens største velgørenhedssponsor

Hong Kong Jockey Club har monopol på både heste- og fodboldspil i den gamle engelske koloni, der nu er en del af folkerepublikken Kina. 


Klubbens overskud er så stort, at man nu er rykket op som den største velgørenhedssponsor i Asien – og den sjettestørste i verden.

Blandt de private sponsorer er jockeyklubben næststørst i verden, kun overgået af Bill og Melissa Gates Foundation.

I 2016 vil klubben uddele 3.3 milliarder danske kroner til velgørende formål, fortrinsvis i Hong Kong, og hovedparten går til uddannelses-institutioner og sociale formål.

Det er derfor en selvfølge, at Hong Kong Jockey Club er meget nidkære i at bevare sit monopol og bremse illegalt spil. Således vises løbene forskudt med en tidsforsinkelse på internettet og tv.


Der er meget stærk løbsovervågning med fuldstændig kontrol af hver enkelt passage i løbet, afhøringer ved enhver form for trængning samt dyrlægeundersøgelser, dersom en favorit løber under forventning. Løber hesten langt under forventning, får den ikke lov til at starte før den er godkendt i et prøveløb – et såkaldt “Barrier Trial”.


Udstedelse af jockeylicens forudsætter et dadelfrit generalieblad, hvilket f.eks. betyder, at jockeys som Frankie Dettori og Kieren Fallon ikke kan få licens på grund af gentagne narkotikasager og udelukkelser.


Opnår en træner ikke tilstrækkeligt gode resultater i form af antal vindere, bliver hans licens heller ikke fornyet.


Der er intet opdræt af egne heste i Hong Kong og alle startende heste er importerede – i stor udstrækning fra Australien, men også fra England, Irland, USA og Frankrig.


De fleste løb afvikles som handicaps, men der er adskillige Gruppe- og Listed Races med skyhøje præmiesummer. Et almindeligt handicap har præmiesum fra 600.000 op til 1.150.000 HK$ (x 0.83 DKK).


Adskillige europæiske trænere med stor succes i deres respektive hjemlande har valgt at slå sig ned i Hong Kong. Det gælder Richard Gibson, der var en af Frankrigs førende yngre trænere med bl.a. Aga Khan på ejerlisten og tyske Andreas Schütz, der vandt det meste i Tyskland.


At blive hesteejer i Hong Kong kræver, at man skal godkendes fra en venteliste, og det tager minimum fem år.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top