fbpx

“Jeg sad allerede med et kæmpe smil på bagsiden”

Danske Michael Lund Petersens 3-årige hingst, Mor Spirit (Eskendereya), indfriede fuldt ud forventningerne i årets første start hjemme på Santa Anita – i Grade-3-opgøret Robert B. Lewis Stakes.


Efter et afventende ridt som tredje i det seks heste store felt, mindede Gary Stevens sin hest en smule om opgaven, hvorefter han trak let forbi og vandt sikkert med godt halvanden længde foran Uncle Lino og hidtil ubesejrede I Will Score.

“Han lærer stadig og i dag var målet ikke alene at få sejren hjem, men også at videreuddanne ham. Det kan man gøre med en sådan hest. Jeg ved, at han er rigtig god”, sagde Bob Baffert umiddelbart efter storløbssejren.

Også Gary Stevens havde svært ved at skjule sin begejstring over den danskejede hingsts udvikling.

“Jeg sad allerede med et kæmpe smil ovre på bagsiden, og jeg er sikker på, at Bob tænkte det samme som mig. Han gjorde det meget let i dag og kom i front med ørerne fremme. Jeg glæder mig til at se ham i skarpere konkurrence næste gang, for han er afgjort speciel”.

Mor Spirits næste start forventes at blive i Santa Anita Derby (Gr.1) i april, inden kulminationen i Kentucky Derby venter den første lørdag i maj.


Michael Lund Petersens anden hest, Cat Burglar, førte størstedelen af vejen i San Antonio Stakes (Gr.2), men faldt akkurat fra til slut og blev fjerde bagved staldkammeraten Hoppertunity (Any Given Saturday), der vandt med mulespids.

Hoppertunity vil nu blive sigtet mod Dubai World Cup den 26. marts.


Amerikas 2-års championhoppe fra i fjor, ubesejrede Songbird (Medaglia d’Oro), fortsatte hvor hun slap i Las Virgenes Stakes (Gr.2).

Hun var knusende overlegen med Mike Smith i sadlen og vandt afstoppet med 6½ længde efter føring hele vejen. Hun går nu til Santa Anita Oaks (Gr.1).

Mange i USA mener, at hun burde gå efter en Derbystart i stedet, men endnu er ejeren og træner Jerry Hollendorfer ikke faldet for fristelsen og hun opretholder desuden engagement i både Kentucky Derby og Kentucky Oaks.


På Gulfstream Park i Florida var der også flere storløb på programmet. I hovedløbet, Donn Handicap (Gr.1), om $500.000 over 1800 meter, sejrede Qatar-ejede Mshawish (Medaglia d’Oro) med to længder for træner Todd Pletcher med 2 længder.

Han stiler nu også mod Dubai World Cup-aftenen og er meldt i både Dubai World Cup, Dubai Turf og Godolphin Mile.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top