fbpx

Nu udvikling i sagen om banelukning i Frankfurt

GalopSport har tidligere informeret om den truende lukning af den anerige galopbane i Frankfurt Niederrad, hvor bystyret ønsker at udlægge området til det tyske fodboldforbunds nybyggeri.


Frankfurter Renn-Klub kæmper indædt imod denne beslutning og den seneste udvikling blev offentliggjort på en pressekonference i går.

En historiker, Dr Gerhard Moser, der ligeledes er hesteejer, har fundet gamle dokumenter frem, der beviser at Frankfurter Renn-klub var ejer af en del jordområdet hvor banen var beliggende indtil 1938, hvor nazisterne konfiskerede banen. Grunden hertil var, at klubbens præsident fra 1918 til 1938, æresborgeren Arthur von Weinberg var jøde.

Uden betaling blev baneområdet konfiskeret og overdraget til byen Frankfurt, dog med den betingelse, at der skulle være mulighed for at drive og fremme galopløb i fremtiden på området.

Dermed er der lagt op til fortsat strid mellem banen og bystyret. Indtil videre er sæsonen i 2016 dog sikret.

Herover ses de to brødre Arthur og Carl von Weinberg ved morgenrideturen på deres stutteri Waldfried i bedre tider.
Herover ses de to brødre Arthur og Carl von Weinberg ved morgenrideturen på deres stutteri Waldfried i bedre tider.
Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top