fbpx

“Jeg glæder mig vildt til at ride i Oman”

Den 38-årige familiemor, Linda Bro, er dansk repræsentant til dette års HH Sheika Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship på næste fredag, og fynboen glæder sig meget. ”Ja, helt afgjort, det længste jeg har været væk som rytter er til løb i Tyskland”, fortæller Linda Bro.


Linda Bro. Foto: Jytte S. Frandsen.
Linda Bro. Foto: Jytte S. Frandsen.

“Jeg rejser på tirsdag. Det er en dejlig bonus at få, for jeg kommer aldrig tilbage til det niveau, jeg havde som professionel, men mindre kan også gøre det”.

”Jeg kan ride 52 kilo, og man kan godt se på kroppen, at den har født to børn”, ler fynboen. “Jeg kunne ride 48 som professionel, og der var kondien også bedre. I dag sidder jeg meget ned på mit job, og det gjorde jeg jo ikke da galopsporten var mit levebrød. Jeg var dog hele tiden klar over, at min professionelle karriere kun var til låns”.


”Efter min HFF eksamen læste jeg til socialrådgiver. Det tog 3½ år. Interessen for galopsporten har jeg bevaret hele tiden, dog på et andet plan”, fortæller Linda Bro.

Den kvindelige rytter kom ud for et grimt uheld som professionel. En brækket ryg og en skade i hovedet, men det er ikke noget, hun tænker på, når lågerne går op. Også selvom hun er mor til to børn på henholdsvis otte og seks år.

”Når jeg er på banen er alt fokus rettet på løbet, og jeg er jo ikke den første rytter, som har brækket ryggen”.


Linda Bro sammen med amatørtræner Jette Mose Hansen. Foto: Jytte S. Frandsen.
Linda Bro sammen med amatørtræner Jette Mose Hansen. Foto: Jytte S. Frandsen.

“Det er Jette Mose Hansens fortjeneste, at jeg er kommet i gang igen”, siger Linda Bro, som tog en time-out fra galopsporten i 2006 og til hun gjorde comeback i 2014.

Lina Bro har 40 sejre til dato, og med 114.500 kroner i indredne præmier i fjor har hun redet over en million kroner hjem til hesteejerne fordelt på hele karrieren.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top