fbpx

To skandinaviske navne indleder karnevallet i Dubai

Torsdag den 7. januar begynder Dubais internationale meeting på Meydan og allerede på åbningsdagen er der to skandinaviske heste til start – begge svenskopdrættede.


Frank Lloyd Wright. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Frank Lloyd Wright. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Hele løbsdagen sponseres af det allesteds nærværende schweiziske urfirma Longines og der løbes om i alt $920.000 (>6 mio. dkk).

I dagens andet løb  finder vi den femårige Frank Lloyd Wright (Philomatheia – Little Green Apple og opdrættet på Rävdansens Stuteri).

Han kommer ud i et otte heste stort felt over 1200 meter dirt med selveste William Buick i sadlen. Niels Petersen træner og hans hustru Camilla Eriksen ejer.

Hvorvidt vallakken er klar til at løbe med op er svært at spå om, men hans form på dirt i Sverige fejler ikke noget.

Han var anden i sin seneste start den 12. november over 1600 meter på Täby og gangen før vandt han på samme bane over 1350 meter.

Præmiesummen er anselige $110.000.


Zen Zansai Zaid ved sejren i Kapps Stora Pris 2015. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp.
Zen Zansai Zaid ved sejren i Kapps Stora Pris 2015. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp.

I femte løb, et handicap på græs over 2000 meter med $150.000 i præmiesum starter den anden svenskfødte hest med det arabisk klingende navn Zen Zansai Zaid (Dubai Destination – La Petite Chinoise, opdrættet af Jan Johansson og Vaby Lunden).

Zen Zansai Zaid er nu syv år gammel og har senest startet den 28. oktober på Täby, hvor han var tredje bag Energia el Gigante.

Zen Zansai Zaid bærer laveste vægt 54 kg og rides af den unge irske jockey Christopher Hayes.

Der er rigtig gode heste med i løbet såsom sydafrikanske Star Empire og irske Elleval, så det bliver spændende at se hvor langt vor svenske deltager rækker i sin første start i Dubai.


Dagens hovedløb er Al Maktoum Challenge over 2000 meter med $250.000 i potten. Her starter 13 heste og flere af Dubais bedste lokalt-trænede heste deltager – bl.a. Surfer og Bernardin med handicap ratings på 112 og 113.


Race Card, Meydan torsdag 7. januar

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top