fbpx

American Pharoah kåret til Årets Sportsmand i USA

Det kendte amerikanske sportsmagasin Sports Illustrated har for 2015 kåret den 3-årige galophest American Pharoah til “Årets Sportsmand”.


American Pharoah/Victor Espinoza vinder Breeders' Cup Classic (Gr.1) i 2015. Foto: © Breeders' Cup/Weasie Gaines 2015
American Pharoah/Victor Espinoza vinder Breeders’ Cup Classic (Gr.1) i 2015. Foto: © Breeders’ Cup/Weasie Gaines 2015

Hingsten vandt The Triple Crown bestående af Kentucky Derby, Preakness Stakes samt Belmont Stakes indenfor en periode på lidt over en måned.

Det korte tidsinterval er en af grundene til, at den forrige Triple Crown-vinder var for 37 år siden. American Pharoah er den blot sjette Triple Crown-vinder nogensinde.

At han desuden afsluttede sin sæson med en 6½ længdes triumf over de bedste ældre heste i Breeders’ Cup Classic fastslog med al tydelighed, at han er en superhest.

American Pharoahs nye karriere som årets sportsmand fortsætter i avlsboksen i Kentucky, hvor mange af USAs bedste hopper venter på hans besøg.

American Pharaoh fik 47% før baseball-holdet Kansas City Royals med 29% og på tredjepladsen fodboldspilleren Lionel Messi med 6%  af de afgivne 588.988 stemmer

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top