fbpx

Jockeyklubbens Grand Prix bliver et ‘Svenskt Derby’ på græs

Præmiesummen er i 2025 forhøjet til 1.000.000 SEK og distancen 2100 meter er lig med det franske Derby – Prix du Jockey Club (Gr.1). Navnet ligger tilmed tæt op ad sidstnævnte. Ja, Jockeyklubbens Grand Prix skifter ham, og løbet læner sig nu meget tæt op af et ‘Svenskt Derby’ på græs.


Good Fortune og Oliver Wilson på vej mod sejren i 2021-udgaven af Jockeyklubbens Grand Prix foran HollywoodBoulevard med Carlos Lopez. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Igennem flere år har Bro Park Trial været en del af den svenske Derbyserie. Et løb over 2100 meter dirt track med 664.000 svenske kronor i samlet præmiesum og forbeholdt skandinaviskopdrættede heste.

Fra 2025 er Bro Park Trial forsvundet ud af løbskalenderen, og i stedet erstattes det af Jockeyklubbens Grand Prix, som er blevet en del af Derby/Oaks-serien. Stadigvæk forbeholdt skandinaviskopdrættede heste, og det eneste løb i serien som rides på græs.

“Løbet skal rides i slutningen af juni eller begyndelsen af juli, som et naturligt trinbræt for Guineas-hestene”, fortæller Svensk Galopps sportschef Dennis Madsen.

Placeringen betyder, at de skandinaviskopdrættede heste ikke alene får et ekstra storløb på græs, men også en helt naturlig vej mod blandt andet Dansk Derby, som rides godt en måned senere over 2400 meter på Klampenborg.

Står man med en skandinaviskopdrættet 3-årig hest i 2025 og fremover, kan man altså vælge følgende “græs-vej”, uden på noget tidspunkt at skulle møde en importeret hest (OBS: med mindre den importerede hest er tilmeldt Breeders’-serien):

  • Dansk 2000 Guineas, ultimo maj
  • Svenskt 2000. Guineas, primo juni
  • Jockeyklubbens Grand Prix, ultimo juni/primo juli
  • Dansk Derby, primo august
  • Breeders’ Trophy Classic, primo september
  • Breeders’ Prize Classic, ultimo september/primo oktober
  • Dansk St. Leger, medio oktober

Det er vel værd at tænke på, især med den fælles skandinaviske åringsauktion stående for døren næste fredag.

Den nye udgave af Jockeyklubbens Grand Prix over 2100 meter græs med 1.000.000 svenske kronor i samlet præmiesum gælder allerede for de nuværende 2-årige skandinaviskopdrættede heste, som er tilmeldt den svenske Derby og Oaks-serie til næste år.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top