fbpx

Opdatering fra Per-Anders Gråberg: “Jeg må nok indstille mig på et comeback til foråret”

GalopSport har onsdag formiddag talt med Per-Anders Gråberg, som er indlagt på Karolinska Universitetssjukhuset efter gårsdagens ulykkeshændelse under træningen på Bro Park.


Per-Anders Gråberg i sygesengen med datteren Filippa ved sin side. Privatfoto.

“Jeg bliver desværre heller ikke opereret i dag”, fortæller PA, som til gengæld kender omfanget på sin skade.

“Jeg har fået to brud på den højre bækkenbund, et brud foran og bagpå rygraden, så den højre halvdel er faldet ned og er roteret fremad”.

“De er nødt til at løfte den op igen og fiksere den med plader og skruer, så jeg håber meget på, at blive opereret i morgen”.

Uheldet, som skete tirsdag morgen på Bro Park, beskriver PA således:

“Det var en hest som gik direkte bagover, uden at jeg kunne nå at reagere. Jeg landede på jorden og fik hesten direkte ned over mig”.

Det er endnu for tidligt at spå om, hvor lang tids rehabilitering rygskaden kræver, men Per-Anders Gråberg har allerede nu indstillet sig på, at sæsonen 2024 er forbi for hans vedkommende.

“Ja, jeg må nok indstille mig på et comeback til næste forår. Heldigvis har jeg haft en god sæson indtil nu, selv om de to andenpladser i Svenskt og Dansk Derby svider lidt”, griner han afslutningsvis.

Per-Anders Gråberg fejrede sin 50 års fødselsdag den 19. juli. Dét, som tegner til at blive jockeyens sidste arbejdsdag i sadlen i 2024, resulterede i tre dagssejre på Jägersro – heriblandt i storløbene Hurricanelöpning med Mendel’s Rock (Mendelssohn) og Altamiralöpning med Rosemary’s Baby (Appel Au Maitre).

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top