fbpx

“Jeg dummede mig og startede hende en gang for meget”

Med 48 heste i træning driver Bo Parks Patrick Wahl én af de største stalde i Skandinavien. Selv er han overrasket over det store antal med tanke på, at vintergaloppen blev aflyst.


Patrick Wahl med Magic Million-vinderen Jamaica på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Patrick Wahl med Magic Million-vinderen Jamaica på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Aflysningen skete under stor turbulence fra mange aktive, som følte, at deres levebrød truet.

”Jeg har funderet over det og tror, at årsagen findes i, at åringerne var indkøbt inden beslutningen om at aflyse vintergaloppen blev truffet”, fortæller Patrick Wahl.

“Jeg har nemlig 18 2-årige heste i træning nu – det højeste antal ungheste jeg har haft på samme tid i hele min karriere”.

”Til gengæld kan jeg frygte, at regningen bliver betalt næste år ved at der ikke findes så mange købere til den kommende auktion i efteråret, men jeg håber selvfølgelig, at jeg tager fejl”.

Trænerne på Bro Park har kunne grundtræne hestene hele vinteren, og med sæsonpremieren få uger væk – den 3. april – skal der snart bekendes kulør.

”Der er endnu ikke blevet rørt ved den store bane, så det bliver en kamp mod uret, at nå at blive klar til den planmæssige sæsonstart. Det vil ikke overraske mig, hvis vi ikke kommer i gang til tiden”, fortsætter Patrick.


Red Hot Chili/Elione Chaves. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Red Hot Chili. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Sigter på Pramms

”To af mine bedste kort fik slemme skader i fjor, men er nu tilbage i fuld træning. Red Hot Chili sigter på Pramms. Han har vist, at han kan 90 på en god dag og nåede lige at starte i Pramms i fjor inden han blev skadet – og dér var han kun en længde fra præmierækken”.

Miss Maybach. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Miss Maybach. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

”4-årige Miss Maybach har jeg meget store forventninger til. Hun nåede kun at starte to gange sidste år som følge af den skade hun pådrog sig, og hun har endnu meget ugjort”.


Jamaica/Elione Chaves vinder Juvenile Trial. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Jamaica/Elione Chaves vinder Juvenile Trial. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Magic Million-vinderen

”Blandt de 3-årige er Jamiaca mit bedste kort. Hun havde en topsæson i fjor,  men jeg dummede mig og startede hende en gang for meget i 2018″.

“Hun skal ikke bedømmes på starten i Svenskt Kriterium, og femtepladsen er ikke et udtryk for, at hun ikke tackler Jägersro. Det var unfair mod hende at hun deltog efter en lang og flot sæson”, erkender Patrick Wahl.

Barocci-datteren sluttede blandt de tre bedste i samtlige øvrige seks starter, og superåret for hende selv om opdrætteren Rävdansens Stuteri blev cementeret ved triumfen i Jockeyklubbens Magic Million på Bro.


Andreas Tapia Dalbark. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Andreas Tapia Dalbark. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Ingen førstejockey

Med tæt ved et halvt hundrede  heste i træning skulle man tro, at Patrick Wahl havde behov for en førstejockey, men det er ikke tilfældet.

”Det har underligt nok aldrig fungeret for mig med en førstejockey. Hvorfor må du ikke spørge mig om. Jeg håber og tror, at jeg nok skal få de etablerede topnavne til at ride for mig i løbene, og så har jeg to gode, stabile og loyale folk her til hverdag i form af Andreas Tapia Dalbark og Franco Gonzalez Rocha”.

”De vil selvfølgelig også få chancer i løbene i år”, sammenfatter Patrick Wahl.


Patrick Wahls officielle træningsliste pr. 16/3-2019.
(SvenskGalopp.se)

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top