fbpx

Bro Park og Goodwood indleder nytænkende samarbejde

Bro Park og Goodwood Racecourse ca. 90 kilometer syd for London indleder i 2019 et spændende samarbejde omkring årets to største dage i Stockholm og det traditionsrige Glorious Goodwood-meeting fra 30. juli til 3. august.


Wentworth vinder Betfred Mile på Goodwood.
Wentworth vinder Betfred Mile på Goodwood.

Samarbejdet betyder, at både skandinaviske og engelske hesteejere får en unik mulighed for, at starte på begge baner henover sommeren og efteråret.

Det går i al sin enkelthed ud på, at en række af Bro Parks storløb på Stockholms Stora-dagen den 16. juni giver den vindende hest direkte adgang til et tilsvarende løb på Glorious Goodwood. Både anmeldelse og rejse betales af arrangørerne.

Vinderen af Stockholms Stora Pris (Gr.3) vil derfor kunne meldes og rejse gratis til Goodwood for at deltage i enten l’Omarins Queens Plate Glorious Stakes (Gr.3) over 2400 meter eller Golden Mile (Heritage Handicap) over 1600 meter.

Vinderen af Bloomers’ Vase (L) kvalificerer sig til Oak Tree Stakes (Gr.3), og vinderen af Zawawi Bro Park Vårsprint (L) kvalificerer sig til Stewards Cup (Heritage Handicap).

I næste omgang kvalificerer vinderen af l’Omarins Queens Plate Glorious Stakes (Gr.3) sig direkte til Stockholm Cup International (Gr.3) med anmeldelse og rejse betalt.

Vinderen af Stewards Cup kvalificerer sig til Bro Park Sprint Championship og vinderen af European Breeders Fund Handicap (for hopper) kvalificerer sig til Lanwades Stud Stakes (L).

Det skal med, at en sejr i et af løbene ikke garanterer en plads i det tilsvarende løb på den anden bane – hestene skal stadigvæk anmeldes på almindelig vis og have en høj nok rating til at komme med i det pågældende løb.

Svensk Galopps Sportschef og initiativtager til verdens første Lady Jockeys' Thoroughbred World Championship sammen med sidste års deltagere i Bro Parks holdturnering for kvindelige ryttere. Yderst til venstre ses Hayley Turner OBE. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Svensk Galopps Sportschef Dennis Madsen har god grund til at smile over de mange internationale relationer der på få år er skabt i svensk galopsport. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

“Det er en stor ære for svensk galopsport at være associeret med Goodwood Racecourse. Det er en glimrende mulighed for svenske ejere til at rejse udenlands og få en unik oplevelse. Og så føler vi samtidig, at vi kan give noget tilbage til britiske ejere der gerne vil starte deres heste under vores værdifulde Stockholm Cup-meeting”, siger Svensk Galopps sportschef Dennis Madsen.

David Menuisier, der træner sidste års vinder af Stockholm Cup, Thundering Blue, kommenterer også: “Det er et stærkt initiativ af Goodwood og Bro Park. Vi blev behandlet brillant på Bro Park sidste år og det er en væddeløbsbane der drives virkelig godt. Vi vil helt sikkert forsøge at bakke op om initiativet og opfordre andre til at opleve galopsporten i Sverige”.

Træner David Menuisier og ejer Clive Washbourn med Thundering Blue/Fran Berry. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Træner David Menuisier og ejer Clive Washbourn med Thundering Blue/Fran Berry. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Bro Parks championtræner, Roy Arne Kvisla, som startede Musadif i Stewards Cup i 2006, konkluderer: “Det er en glimrende mulighed for udbrede vores horisont. Det koster nomalt mange penge at tage på så lang en rejse med hestene, men her bliver der en gylden mulighed for at gøre det. Goodwood er en stor væddeløbsbane og banen er meget fair. Hvis jeg har den rigtige hest, vil jeg med glæde tage af sted”.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top