fbpx

Svære betingelser for Bro Park-trænerne

Efter udmeldingen om, at der for andet år i træk ikke rides vinterløb på Bro Park, er stemningen på frysepunktet blandt banens trænerstab.


Sandra Brolin. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Sandra Brolin. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

”Det er en ren katastrofe”, indleder Sandra Brolin, som er noteret for 16 heste på sin træningsliste og som igen i 2018 har ligget med en stabil indtjening på cirka 1,5 millioner svenske kronor.

“Men det bliver svært at nå i 2019, for min stald bliver reduceret betragteligt nu. Mange kunder hverken kan eller vil betale for at have heste i træning, som stod foran at skulle deltage i vinterløbene, men nu i stedet først kan komme ud til foråret”.

“Der findes desværre mængder af heste og personale, som nu kommer til at forsvinde ud af sporten. Jeg er selv begyndt at sælge ud af min stald nu – den første hest blev solgt i går og flere følger efter”, siger Sandra og konkluderer:

”Jeg synes, at situationen er helt uacceptabel, og jeg kan ikke forestille mig, at der findes heste nok til at fylde felterne, når der startes op igen i april med forholdsvis mange løbsdage på kort tid”.

En tungtvejende grund til aflysningen af de fire pågældende løbsdage i december og januar er, at Bros kommune fortsat behandler Svensk Galopps ansøgning om at få lov til at salte sandbanen, og selv om ansøgningen imødekommes på et senere tidspunkt i vinterperioden, er det ikke muligt at bryde det bundfrosne underlag op igen.

Svensk Galopp vil i løbet af 2019 kompensere for de tre aflyste løbsdage i januar.


Alt imens den interne stemning på Bro Park lider under vintergaloppens fravær, høster den nye bane i Stockholm og Svensk Galopp masser af international anerkendelse i kølvandet på både sommerens Lady Jockeys’ Thoroughbred World Championship og efterårets Stockholm Cup-dag.

I torsdagens udgave af European Bloodstock News (EBN) nominerer væddeløbsfotograf Steve Cargill Cup-dagen i september som ét af årets absolutte højdepunkter, og han hylder både Fredrik Reuterskiölds team for “et storartet arbejde med at skaffe internationale navne” samt banens publikum for den hjertelige modtagelse af vinderen Thundering Blue.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top