fbpx

“Fremtiden er ikke helt på plads endnu”

Per-Anders Gråberg bliver igen i år den mest vindende svenske jockey. Gråberg afgjorde også for længst rytterchampionatet på Bro Park, men alligevel nåede 2018 ikke samme højder som tidligere. Lige med undtagelse af…


Per-Anders Gråberg efter sin sejr under Shergar Cup med Andrew Balding-trænede Cleonte. Foto: Racing UK.
Per-Anders Gråberg efter sin sejr under Shergar Cup med Andrew Balding-trænede Cleonte. Foto: Racing UK.

”Sejren på Ascot! Det var klart mit største øjeblik i år, helt uden sammenligning”, fortæller PA til GalopSport. “Det var et stort øjeblik, da jeg red først over stregen ved så stor en begivenhed som Shergar Cup”.

Gråberg repræsenterede Team Europe og vandt med Andrew Balding-trænede Cleonte. Sir Percy-sønnen var ejet af den thailandske forretningsmand Vichai Srivaddhanaprabhas King Power Racing – selv samme Srivaddhanaprabha, som senere på året under tragiske omstændigheder omkom under en helikopter-ulykke foran Leicester Citys King Power Stadium.

Per-Anders Gråberg slutter året med lidt mere end 8,5 millioner svenske kronor på præmiekontoen, når hesteejerbonusen tættes med. Det giver ham en sikker andenplads i det samlede svenske jockeychampionat bag chilenske Carlos Lopez.

”Det har jo været bedre i nogle tidligere sæsoner, men jeg kan vist ikke tillade mig at klage – og det gør jeg heller ikke”, siger Gråberg, som foruden den internationale fremgang på Ascot også vandt Polens 1000 Guineas og bl.a. fejrede en “five-timer” på Bro Park.

Rytteren har ikke den umiddelbare fremtid helt på plads endnu.

”Men jeg forventer en afklaring i løbet af kort tid. Det ligger i hvert fald fast, at jeg ikke skal til Dubai i den kommende vinter. I stedet bliver jeg i Stockholm og rider ud for Roy Arne Kvisla på Bro”.

Victor Kalejs og Per-Anders Gråberg sejrer i Pramms Memorial (L). Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Sejren med Victor Kalejs i Pramms Memorial (L) var Gråbergs præmiemæssigt største bedrift i 2018. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Per-Anders Gråberg, som i en efterhånden længere årrække har været førstejockey for Skandinaviens championtræner Niels Petersen, tog sin præmiemæssigt største sejr i 2018 med Roy Arne Kvislas Victor Kalejs i Pramms Memorial (L), og den næststørste kom med Cathrine Erichsens Master Bloom i Svenskt St. Leger. De to sejre indbragte alene 1,2 millioner kroner på præmiekontoen.

Gråbergs største triumf for Petersen var da 2-årige Ramone tog førstepræmiens 400.000 svenske kronor i Breeders’ Trophy Juvenile på Bro Park.

Per-Anders Gråberg er på nuværende tidspunkt noteret for 1.293 sejre og præmier for over 132 millioner svenske kronor inklusiv hesteejerbonus.

Med morgendagens aflysning af løbene på Bro Park, domineres sendefladen på Dantoto Racing Live af løbene fra Sha Tin i Hong Kong, hvor der også er mulighed for fuldt tilspil.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top