fbpx

York Stutteri: Rivers Run folede 34 dage over terminen

“Det er aldrig sket tidligere her på stutteriet, at en hoppe er gået 34 dage over sin termin”, fortæller Alexander Elsass torsdag morgen, få timer efter at have hjulpet et langbenet hingstføl til verden.


Hingstføl v. Juniper Tree ud af Rivers Run (High Chaparral). Foto: York Stutteri.

Hingsten er efter Juniper Tree (Galileo) og ud af den vindende High Chaparral-datter Rivers Run, som i forvejen er mor til Produce Stakes-2’eren Noelle (Wilshire Boulevard) og til 2-årige Run For Justice (Wentworth), som Annike Bye Hansen for 210.000 kroner fik hammerslaget på under sidste års Scandinavian Open Yearling Sale.

Rivers Run er helsøster til Songline Classic (L)-vinderen Pas De Secrets og til Breeders’ Prize Classic-vinderen Hi Finn – to heste, der igennem flere sæsoner tilhørte de bedste i stalden hos Wido Neuroth på Øvrevoll.

Desuden tilhører hun en fortsat meget aktiv moderlinje som blandt inkluderer Middle Park Stakes (Gr.1)- og Prix Morny (Gr.1)-vinderen fra 2019, Earthlight (Shamardal), hvis første årgang nu er åringer.

Earthlight. Foto: Breednet.com.

Rivers Runs mormor, Zawaahy (El Gran Senor), er halvsøster til én af Englands måske bedste Derbyvindere gennem tiderne, Vincent O’Briens og Robert Sangsters ubesejrede Golden Fleece (Nijinsky). Golden Fleece startede kun fire gange i karrieren og vandt på vejen mod Derbytriumfen også Gruppe-2-opgørene Ballymoss Stakes og Nijinsky Stakes.

Da han sammen med Pat Eddery vandt Derbyet på Epsom i 1982, var det i den hurtigste tid siden før 2. verdenskrigs udbrud, og Eddery erklærede, at Golden Fleece var den bedste hest han nogensinde havde siddet på.

Starten i Epsom Derby blev også den sidste for Golden Fleece, der grundet en skade allerede gik i stutteriet på Coolmore som 4-årig, men allerede det efterfølgende år blev ramt af cancer i maven og kort tid senere blev aflivet.


I det historiske klip herunder kan Golden Fleece og Pat Edderys Derbysejr i 1982 genopleves:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top