fbpx

Tredje Las Virgenes-triumf på stribe for Michael Lund

Danske Michael Lund Petersen vandt lørdag aften det amerikanske Grade-3-opgør Las Virgenes Stakes for tredje år i træk. Efter at have vundet i både 2022 med Adare Manor og i 2023 med Faiza, var turen denne gang kommet til Kinza, som førte fra start til mål i sit livs blot anden start.Kinza (Carpe Diem), som aflagde maidentitlen i sit første forsøg den 29. december, var gjort til favorit i det lille, men kvalitative felt på fem deltagere, som mødtes over 1600 meter dirt.

Under Juan Hernandez havde hun ingen problemer med at afvise det udvendige angreb fra Santa Ynez (G3)-vinderen Kopion (Omaha Beach), og hun trak mod slutningen fra til en let to længders sejr.

Sejren i Santa Anitas Las Virgenes Stakes (G3) var 60,000 USD værd for Michael Lund Petersen, som har fået en perfekt start på 2024 med to vindere ud af lige så mange startende. Den 27. januar vandt han således også med 5-årige Flying Drummer (Gun Runner).

Selv om Las Virgenes Stakes (G3) er et traditionelt skridt på vejen mod Kentucky Oaks (G1), bliver det definitivt ikke dén vej Kinza skal.

Hendes træner Bob Baffert er fortsat udelukket fra at starte heste på Churchill Downs i Kentucky, og dermed kan det sagtens tænkes, at den 3-årige hoppe får nøjagtig samme rute som Faiza (Girvin).

Efter at have vundet Las Virgenes i fjor, sejrede Faiza nemlig både i Santa Ysabel Stakes (G3) og i Santa Anita Oaks (G1), inden hun måtte indkassere sit livs eneste nederlag som tredje i Black Eyed Susan Stakes (G2) på Pimlico.

Derefter solgte Lund hende for fire millioner dollars – rundt regnet 28 millioner danske kroner – til Godolphin på Fasig-Tiptons November Sale.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top