fbpx

Flying Drummer i stærkt comeback for Lund

Efter mere end syv måneders løbspause var Michael Lunds 5-årige Flying Drummer – opkaldt efter Flemming Velins publikumsfavorit i 1970’erne – tilbage i aktion på Santa Anita, og det blev i sandhed et stærkt comeback.Flying Drummer gjorde comeback i et opgør over 1700 meter dirt, og efter at have kæmpet om føringen den første del af vejen, viste han sig til slut langt stærkest og trak fra til en overlegen sejr på næsten fire længder foran Clouseau.

Flying Drummer trænes af Bob Baffert og blev redet først over stregen af Kyle Frey.

Gun Runner-sønnen, der akkurat som sin navnebror fra 70’erne i Klampenborg er skimmel, startede her for syvende gang i karrieren og vandt sin anden sejr.

Den første ligger helt tilbage i 2021, hvor han efter to andenpladser og en femteplads i Grade-1-opgøret American Pharoah Stakes fik aflagt maidentitlen i sit fjerde forsøg på Nytårsaften.

Siden skulle der gå mere end halvandet år før Flying Drummer igen var klar til start, og han nåede at løbe to gange på Santa Anita i maj og juni i fjor, hvilket resulterede i en anden- og en tredjeplads.

Michael Lund betalte 850,000 USD for Flying Drummer på Ocala i foråret 2021, og selv om vejen efterhånden har været lang, ser der fortsat ud til at være en spændende fremtid gemt i hesten.

Herover ses “den originale” Flying Drummer i 1973 med Gert Hansen i bøjlerne på Klampenborg. På det øverste billede er Flying Drummer og Gert Hansen fotograferet sammen med superhoppen Fabella og Chris Cordrey. Foto: Burt Seeger.

Flemming Velin (til venstre) ejede Flying Drummer. Foto: Burt Seeger / Arkiv.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top