fbpx

RaceTime: A Star Is Born

Med et slag vidste hele den galopinteresserede verden, hvem Sheikha Hissa var. Det skete, da hendes Baaeed vandt Queen Anne Stakes med overlegne to længder. Baaeed indtager efter den bedrift titlen som verdens bedste galophest. Han er ejet af Sheikha Hissa, der for blot to år siden arvede sin fars ca. 450 galopheste.

Fortalt af Per Aa. Bustrup


Alt tydede dog på, at Sheikha Hissa vil videreføre familiens interesser for det ædle blod. Det har hun nu gjort i to år.

His Highness Sheikh Hamdan bin Rashid Al Maktoum var vicehersker af Dubai og en af verdens førende ejere/opdrættere.

Han døde for to år siden i en alder af 75 år.

Sheiken var engageret i galopsporten i mange lande i over 40 år. Han var stor opdrætter på sit stutteri, Shadwell Stud i England. De blå/hvide farver har været båret af 19 klassiske vindere. Blandt andet på Epsom Derbyvinderne Nashwan og Erhaab.

Med tiden bredte hans interesser for galopsporten sig til, at han havde galopheste i mange lande, og det blev også til stutterier i Irland og Amerika.


Sheikh Hamdan bin Rashid Al Maktoum på Goodwood.

Sheikens interesser indenfor fuldblodssporten vil fremover blive varetaget af hans datter Sheikha Hissa, der allerede har været engageret i den daglige drift af de store fuldblodsinteresser.

Baaeed var absolut ikke den eneste nye Royal Ascot stjerne, der blev hyldet på dagen. Den stadig ubesejrede fireåriges ejer Sheikha Hissa Maktoum kom ud af skyggen og op på galopsportens største scene.

Sheikha Hissa, datter af den afdøde Sheikh Hamdan, er den øverste person hos Shadwell Racing and Breeding. Sheikha, der nu er 26 år, var på dagen iført den traditionelle påklædning og talte som et lille vandfald om Baaeed til de mange journalister.

Det var sjældent at Sheikha Hissa var med sin far på væddeløbsbanerne, men det har dog ændret sig noget. Da Sheikh Hamdan døde i 2021 var der bekymring om fremtiden. Og det blev da også meddelt, at man ville skære antallet af heste i træning ned fra 450 til 70.

Da Sheikh Hamdan døde i 2021 var der bekymring for fremtiden, men den viste sig at være ubegrundet.


Shadwell Stud.

Baaeed (Sea The Stars) er opvokset på Shadwell. Han er ud af Listed-vinderen Aghareed (Kingmambo). Baaeeds et år ældre helbror Hukum vandt den 3. juni i år Coronation Cup (Gr.1) på Epsom, og han er nu oppe på en OR på 122.

Baaeed, der nu er ubesejret i otte løb, kom for alvor i søgelyset, da han i fjor besejrede Palace Pier (Kingman) i Queen Elizabeth Stakes (Gr.2) på Ascot.

Hans næste start kan blive i Juddmonte International Stakes (Gr.1) den 17. august på York over 2000 meter.

Her er såvel Epsom Derbyvinderen Desert Crown som den franske derbyvinder Vadeni også meldt.


Herunder kan du gense Baeeds triumf i Queen Anne Stakes (Gr.1) på Royal Ascot:

Picture of RaceTime

RaceTime

Bag RaceTime står brødrene Per og Klaus Bustrup. Familien Bustrup har været fast inventar på Klampenborg Galopbane siden midten af 1950'erne. Per har været marketingchef på Klampenborg Galopbane, hvor han introducerede banens program ”Galoppen”, og han var én af iværksætterne bag Scandinavian Open Championship. Han var medkommentator på DR-TV ved større galopbegivenheder. I 1986 stiftede han sit eget reklamebureau. Per har udgivet bogen ”150 år med fuldblod, fest og farver” sammen med Hans Erik Westerberg samt ”Bagerlærlingen, der blev ”championjockey”. Han har været medejer af bl.a. Blue Mary og Stradivarius. Klaus var i mange år adm. direktør for Landbrugsraadet. Han har været formand for Danidas Styrelse og for bestyrelsen i FødevareBanken.

Seneste artikler

Scroll to Top