fbpx

Klampenborg gør status efter storløbsdage

På Klampenborg Galopbane er man nu kommet forbi sæsonens største løbsdage og man ser positivt frem mod den resterende del af sæsonen og auktionen, hvor der er forhåbninger om en fortsat positiv udvikling.


Klampenborg Galopbane. Foto: Filip Zwicky Agency.

Direktør Carsten Baagøe Schou siger:

”Det er vel nok positivt at se at Øvrevoll hæver præmierne den resterende del af sæsonen. Det er sådanne udmeldinger, som er vigtige for sporten her kort tid inden auktionerne”.

“På Klampenborg glæder vi os over antallet af 2-årige til start. Dette er heste som er opdrættet i eller købt til Danmark de to seneste år, hvilket viser, at der til trods for Covid-19 pandemien er positivitet omkring galopsporten og Klampenborg Galopbane”.

På Klampenborg regulerer man også præmiesummen i nogle udvalgte løb.

Klampenborg har valgt at hæve præmiesummen i årets resterende 2-års maidenløb samt et 2-års vinderløb med kr. 15.000 pr. løb.

Derudover vil 2-års maidenløbene blive delt såfremt der er flere end det maksimalt tilladte antal heste starterklæret i forhold til den pågældende distance.

“Der er ikke noget nyt i at dele løbene, men det har foreløbigt ikke været aktuelt. Samtidig har vi meldt ud til vores trænere på Klampenborg, at de kan komme med forslag til nye løb den resterende del af sæsonen”.

“Kommer der forslag til et løb, som ikke kolliderer med løb senere i kalenderen, ser vi om det er muligt at samle heste og gennemføre løbene, selvfølgelig under forudsætning af at der ikke bliver et for stort antal løb på løbsdagene”, forklarer Baagøe Schou.


2-årige Big Red Panda aflagde maidentitlen i første forsøg foran Paco og Zascha. Foto: Burt Seeger.

Beslutningen om at hæve præmiesummen i de ordinære 2-års maidenløb er ikke taget på baggrund af et bedre økonomisk grundlag for virksomheden Klampenborg Galopbane, men fordi der er afviklet færre 2-års løb end planlagt.

”Vi udskriver 2-års maidenløb ganske tidligt på sæsonen, og der er altid nogle af disse som ikke gennemføres, hvorfor vi vælger netop 2-års maidenløbene i forhold til at hæve præmierne, da det er den årgang, som en del af de ikke udbetalte præmier er budgetteret til”.

Klampenborg har også aflyst amatørløb og det er virkelig en løbstype som lider.

“Vi må blot konstatere, at der ikke er heste til amatørløbene på Klampenborg på nuværende tidspunkt, og det ligner unægtelig endnu en aflysning af amatørløbet på næste løbsdag d. 18. september”.

“Til gengæld ser det ud til at dagens 2-års maidenløb forhåbentlig kan deles, idet der er anmeldt 27 heste i løbet”.

“Der er flere kritiske røster i forhold til at Klampenborg ikke ønsker amatørløb. Enhver der tager sig tid til at følge anmeldelserne, som jo er offentligt tilgængelige, vil kunne se, at der bare ikke er heste til at gennemføre løb”.

“Der er hverken et sportsligt, spilmæssigt eller økonomisk rationale i at afvikle amatørløb med 3-5 eller sågar 6-7 heste. Alligevel rides løbene hvis bare kan der samles heste, men det sker desværre ikke ofte. Vi har netop afviklet årets Taittinger Skandinavisk Ladies Cup, som igen i år blev et fint løb. Men der deltog kun to heste trænet på Klampenborg”.


Champagne-fejring af Hanna Nimåker efter Skandinavisk Ladies Cup. Foto: Burt Seeger.

Nu er Covid-19 restriktionerne fjernet og afviklingen af løbsdagene kan normaliseres.

Baagøe Schou glæder sig over at virksomheden igen kan bestræbe sig på at optimere publikumsbesøget og ser tilbage på sommersæsonen:

“Når vi gør status efter The Macallan Derbydag og Damernes Dag, må vi være godt tilfredse med publikumsbesøget”.

“Derbydagen lå mod udgangen af Covid-19 restriktionerne, men stadig på et tidspunkt hvor restriktionerne var usikre og gjorde at vi ikke kunne markedsføre Derbydagen for fulde drøn da opdeling af anlægget med mere besværliggjorde et større antal gæster. Derfor måtte vi melde udsolgt”.

“Damernes Dag var vores første dag uden restriktioner, selvom restriktionerne blev fjernet lige op til dagen og derved gjorde dagen svær at optimere”.

“Det er første gang i de senere år at vejret på Damernes Dag har været sommeragtigt og dagen blev rigtig fin og velbesøgt. Ydermere havde vi en ekstraordinær velbesøgt løbsdag fredag den 20. august med ca. 700 spisende virksomhedsgæster, hvilket viste os at det koncept skal forfølges”.

“Nu er der også kommet gang i eventforretningen igen, så vi er godt tilfredse med hvordan vi er sluppet igennem Covid-19 pandemien”.


Foto: Burt Seeger / US Photo.
Klampenborg kan den 19. november igen hylde årets champions uden restriktioner. Foto: Burt Seeger.

Baagøe Schou afslutter med at fortælle at nogle af de populære events snart vender tilbage:

”Vi glæder os over at vi nu er tilbage til normal afvikling af løbsdagene. Det betyder fx også at vi i år igen kan holde Awardfest, hvilket bliver d. 19. november, ligesom Hesteejerforeningens Julebanko også vender tilbage”.

“Awardfesten plejer at være en fantastisk aften, hvor vi kan hylde dem der har høstet de største og fleste sejre i årets løb”.

Der resterer nu blot seks løbsdage på Klampenborg Galopbane i 2021 – samtlige er lørdage med start kl. 12:45.

Den næste er den 18. september med hoppernes Fabellaløb som hovedbegivenhed. Derefter følger de fire lørdage i oktober, samt sæsonfinalen den 6. november.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen