fbpx

Galileo, 1998 – 2021

Avlshingsten Galileo blev lørdag morgen aflivet i sit hjem på Coolmore Stud i Irland. Sadler’s Wells-sønnen vandt både det engelske og irske Derby i 2001 og blev sidenhen den mest indflydelsesrige avlshingst i det nye millennium. Den måske bedste nogensinde.


Galileo. Foto: Coolmore.

Galileo blev i en alder af 23 år aflivet grundet en kronisk tilstand i sit venstre forben, som ikke responderede på behandling.

“Det er en meget sørgelig dag, men vi priser os allesammen lykkelige for at have haft Galileo her på Coolmore”, fortæller John Magnier og fortsætter:

“Jeg vil gerne takke alle de dedikerede mennesker, der tog sig så godt af ham igennem årene. Han var altid noget helt specielt for os, og han var den første Derbyvinder vi havde på Ballydoyle siden Vincent O’Briens tid”.

“Jeg vil også takke Aidan (O’Brien, red.) for det brilliante arbejde han og hans team leverede med ham”.

“Effekten Galileo har fået på fuldblodsavlen gennem sine sønner og døtre er en varig arv, og hans fænomenale succes er enestående”.

Galileo blev født i Irland i 1998 og var efter tidens største avlsmatador, Sadler’s Wells (Northern Dancer) og ud af Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1)-vinderen Urban Sea (Miswaki).


Galileo. Foto: Coolmore.
Galileo. Foto: Coolmore.

Han fik allerede med sin første årgang en klassisk vinder i Irland, da datteren Nightime vandt Irish 1000 Guineas (Gr.1) – og meget passende blev Galileo i fjor den mest succesfulde Gruppe-1-producerende avlshingst gennem tiderne, da datteren Peaceful netop vandt Irish 1000 Guineas i fjor.

Galileo er på sin dødsdag noteret for 91 individuelle Gruppe-1-vindere, og desuden har hele 20 af hans sønner selv produceret Gruppe-1-vindere i stutteriet – heriblandt Frankel og Australia.

Galileo er bl.a. far til den danske championhingst Juniper Tree, der står opstaldet på York Stutteri, og Berner Olsens avlshingst Kahyl.


Gense Galileos sejr i Epsom Derby (Gr.1) i 2001:

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll til toppen