fbpx

Chefen for Hjortebo fylder 50 år i morgen

På Stutteri Hjortebo – Skandinaviens champion og Årets Opdrætter 2023 i Danmark – fejres der rund fødselsdag lørdag den 9. marts. Iben Hjorth Buskop fylder 50 år.


Iben og Søren sammen med Dream Ahead-datteren Rosalina. Foto: Klaus Bustrup.

Selv om det måske altid havde stået i kortene, at Iben en dag skulle overtage roret på Stutteri Hjortebo fra sine forældre, så var det langt fra planen, at det allerede skulle ske i 2017.

Iben, der er uddannet jurist og havde 18 års arbejde som advokat bag sig, boede i lejlighed i Charlottenlund med sin mand Morten og sønnen Christian – langt væk fra føl, hingste, avlshopper og grønne marker – da hendes far blev ramt af alvorlig sygdom.

“Jeg fik pænt at vide, at jeg ville være borte om tre måneder, og at jeg skulle skynde mig at få underrettet familien og afviklet forretningen”, husker Søren Hjorth.

Heldigvis responderede Søren godt på behandlingen af sygdommen og blev stik mod alle odds rask igen, men inden da havde Iben allerede sagt sit job op, pakket familien sammen og rykket teltpælene til Bjerringbro.

Stutteri Hjortebo stod overfor et glidende generationskifte. Et skifte, som siden er gået over al forventning.

“Hoppebestanden er forbedret, og vi har opdrætter endnu flere vindere”, lyder det stolt fra Søren, som igen i fjor kunne nyde den ene 2-årsvinder efter den anden hive sejre hjem på de skandinaviske baner. Blandt disse er My Fortune, Brigadier, Kis, Schamyl, A Lady’s Dream, Rosalina, Bianca og Lifestyle med til at udgøre dette års klassiske delegation fra stutteriet.

Iben i samtale med Appel Au Maitre. Foto: Klaus Bustrup.

Udover at være daglig leder af Stutteri Hjortebo, er Iben Hjorth Buskop næstformand i Dansk Hestevæddeløb, og hun sidder med i bestyrelserne i både Dansk Galop og på Klampenborg Galopbane. Hun har ikke svært ved, at få tiden til at gå.

I juli 2022 besøgte RaceTime Stutteri Hjortebo til en snak om fortid, nutid og fremtid. Den fremtid, vi lever i lige nu. Historien er fortsat vældig aktuel, og kan sagtens tåle at blive læst igen. Se den hér.

GalopSport ønsker Iben et stort tillykke med 50-årsdagen i morgen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top