fbpx

ZwickyLeaks. Klampenborg, søndag 24. juni.

Dansk 2000 Guineas og Dansk Breeders’ Cup er søndagens sportslige højdepunkter på den tidligere Derbydag i Klampenborg – sidste søndag i juni. 


HM Dronningens Ærespræmie over 2400 meter bliver ikke nogen let indledning på V4-spillet. Flemming Poulsen-trænede STORM gik forrygende i sæsondebuten som anden bag Lucy Liu, og med Lea Olsen på ryggen af har den 7-årige vallak alle muligheder for at vinde her. Den tidligere Vinterfavorits form pegede lodret op i slutningen af 2017, og der bør stadig være mere at hente.

Hans Adielsson har smart sikret sig Jessica Wadsts evner på ryggen af Call Me Back, der i onsdags sluttede tredje i et handicap over 2400 meter på Jägersro bag staldkammeraten Label. Adielsson har stærk form i stalden lige nu, og Call Me Back sværmer om årets første sejr.

Sawbox Carlras har flot form, men de 2400 meter bliver normalt for langt for ham. Til gengæld passer distancen både for Marquis First, Brocco, Bergheim og Drumlin. Mange garderinger tilrådes!


To heste skiller sig en smule ud her, og det er de to jeg tager chancen på. Tine Hansens Very Special og Maria Qvist Ladefogeds Houdinithemagician har været meget stabile i år, og sidstnævnte har i hvert fald intet imod at løbe mod den lavere klasse med højere vægt. Very Special var kun kort slået af formstærke Bayonet, og karrierens første sejr kommer snart.


Både Borodino, Dream’run og Sir Winston kommer med friske sejre og skal respekteres igen. Hverken Frøken Smilla eller Doc Martin var langt bag Borodino sidste lørdag, og Medicean Melody holder også flot form.


Dansk Breeders’ Cup er i skrivende stund et svært løb at tippe, idet der kan komme afbud fra løbets overlegent højest handicappede deltager, Gold Tyranny.

Men selv hvis Gold Tyranny kommer til start, er han ikke nogen soleklar favorit, da han endnu aldrig har prøvet kræfter med Klampenborgs græstæppe og samtidig er bedst tilpas på distancer som er noget længere end dagens 1800 meter.

Naturligvis skal Gold Tyranny med hvis han starter, men jeg garderer ham under alle omstændigheder med The Kid, Cloud Walker, Sømkongen Carlras, Steinway, King’s Son og Sir Herman.


Det første af to consolations for Breeders’ Cup-hestene. Jeg ser en klar fordelt til Öllegård Grens AGATON, der var femte i Breeders’ Cup Trial og inden for en længde af både Cloud Walker, Steinway, King’s Son og Sømkongen Carlras. Dét bør være god nok form til at vinde hér, og skal der ses bort fra starten senest, for Agaton er bedre på græs end på dirt.

Vælger man at gardere Agaton hér, må det i første omgang være med Yes Sir, Valde og My Nephew.


I det andet Breeders’ Cup Consolation – dette er forbeholdt hopperne – ser det godt ud for Bettina Andersens MYLEGEND. Hun var anden i sidste års Mowerinaløb og har siden leveret flere gode præstationer – senest i Breeders’ Cup Trial, hvor hun kun var to længder bag Cloud Walker.

Intensity står med samme handicap, men hun stoppede helt op i Breeders’ Cup Trial og skal forbedre sig en hel del formmæssigt for at slå Mylegend denne gang.


Selandia Advokater Dansk 2000 Guineas bliver desværre noget amputeret. I første omgang fordi en række af de bedste navne slet ikke blev starterklæret, men i stedet valgte bedre betalte opgaver andetsteds, men også fordi, at Søren Jensen på forhånd har slettet både Zoffy og Silver Seas.

Selv uden topnavnene King David og Gemstone står Marc Stott med det på papiret bedste kort her i form af PRINCETON. Binary File-sønnen løb lige op med årgangseliten i fjor og var bl.a. tredje i Svenskt Kriterium, og fjerdepladserne bag King David i årets to første starter er ingen skam.

Reliable Carlras vandt sin seneste start på Klampenborg foran Magnum, der i starten forinden havde vundet deres indbyrdes opgør. Appcor kommer med en frisk maidensejr, men var bagved både Magnum og Reliable Carlras i sin forrige start.

Not Today er lidt af en joker – han har endnu ikke vundet i seks starter, men han har startet mod gode heste hver eneste gang og var ikke langt slået af Learn By Heart i sæsondebuten. Mariyna slog Surfers Paradise i sæsondebuten, men har siden leveret to blege præstationer i Mowerinaløb og et handicap, mens Surfers Paradise har holdt formen noget bedre.

Og endelig er der Bijou, der viste talent i fjor og var tredje i Vinterfavoritterne bag Miintaka og Silver Seas – han var dog ingen steder i sæsondebuten og har en del form at vende på Not Today denne gang.

Det ligner en klassisk triumf for Princeton!


Løbsdagen afsluttes af et maidenløb med to debutant i Divided Love og Loveatfirstsight. Hvis én af disse kan vise et sted mellem 65 og 70 første gange ude, er der en god vinderchance.

Noble Fortune har ikke været slå langt slået af udmærkede heste, men det er endnu aldrig blevet til en placering blandt de tre første i fem starter. Queen Imola var femte bag Appcor senest og står med sine 66 på feltets højeste handicap.

Jeg tror mest på ROYAL WAVE, der var slået med lidt mindre end ni længder af Inspirator sidste lørdag, men også Miss Trinity har god form på Klampenborg, hvor hun i sine seneste to forsøg har været tæt på nogle af Guineas-kandidaterne. Miss Five Stars skuffede senest og må kunne bedre, men at Chaves sidder på Queen Imola indikerer, at Olsen-staldens bedste chance ligger hér.


Vinderspil

Løb 5: 5 Agaton
Løb 6: 3 Mylegend
Løb 7: 4 Princeton


V4

V4:1: Alle 7
V4:2: 8-9
V4:3: 2-3
V4:4: 1-3-4-5-6-7-8

196 rækker = 392 kroner


V5

V5-1: 1-3-4-5-6-7-8
V5-2: 5 Agaton
V5-3: 3 Mylegend
V5-4: 4 Princeton
V5-5: Alle 7

49 kroner

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top