fbpx

Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer: Triple Treat vandt igen

For bare otte dage siden var Stall Trick Or Treats 3-årige Giant Sandman-datter Triple Treat endnu ustartet. Torsdag aften vandt hun sin anden sejr – og denne gang i storløbet Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer på Øvrevoll.Triple Treat blev ligesom i sidste uge redet af den italienske lærling Lorenzo Putzulu, som ikke kunne udnytte sin fire kilos lettelse, men det afholdt ikke den Stutteri Hjortebo-opdrættede hoppe fra at vinde ganske sikkert med halvanden længde foran staldkammeraten Conquest (Mustajeeb), som helt og holdent er sin egen historie værdig.

Et par længder efter som tredje fulgte Cathrine Erichsen-trænede Rosemary’s Baby (Appel Au Maitre) foran Rocks Giant (Giand Sandman) og den sidste præmietager Open Sky (Rock Of Gibraltar).

I modsætning til debuten, hvor Triple Treat satte længder til fra start og måtte nå frem på stregen via en forrygende afslutning, havde Putzulu denne gang hoppen godt med undervejs, og allerede ved indgangen til opløbet lignede hun en kommende vinder.

Helt let blev det dog ikke over de 1800 meter, og ved overgangen havde staldkammeraten Conquest for alvor fået farten op under Carlos Lopez. Mustajeeb-sønnen måtte nøjes med andenpladsen i sin sæsondebut, men han ser ud til at være meget, meget bedre end aftenens resultat viser.

Conquest tabte nemlig mere end 10 længder fra start og var fortsat hægtet af ind på opløbet. Carlos Lopez red som sædvanligt med is i maven og valgte så kort en vej som muligt, alt imens det gik bedre og bedre for totalisatorfavoritten.

Triple Treat og Lorenzo Putzulu sejrer i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer. Foto: Trond Pedersen / hesteguiden.com.

Adspurgt til sine to hestes bedrifter i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer, svarer Niels Petersen således til GalopSport torsdag aften:

Triple Treat lærte en masse af sin første start og går fortsat fremad. Hun er talentfuld, men har ikke samme distanceevner som sine ældre brødre (Hear The Drums og Cotton Eye Joe, red.), og derfor valgte vi at tage hende ud af Dansk Derby”.

“Hun kom træt i mål i dag, og det er planen, at vi går ned i distance igen næste gang i Larch Ærespræmie på den danske Derbydag. Det er et løb, som jeg tror passer virkelig godt til hendes profil”.

Conquest skulle jo i realiteten have vundet. Han var Carlos’ valg i løbet, fordi han virkelig har trænet forrygende godt frem imod sin sæsondebut”.

“Han nåede kun at starte to gange i fjor – begge i storløb – og grunden til at han først sæsondebuterer nu er, at han først fik en kodeledsforvridning og sidenhen – ligesom flere andre af staldens heste – har været ramt af sygdom”.

Conquest er rigtig god, og jeg håber inderligt, at han får tal til at komme med i Dansk Derby, for dér er han også god nok til at være med i afgørelsen”.

Triple Treats sejr i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer var i øvrigt Niels Petersens vinder nummer 499 på Øvrevoll, så der er et jubilæum lige om hjørnet.


Red Hunting Hawk og Ulrika Holmquist vinder Øvrevoll Sprint Cup. Foto: Trond Pedersen / hesteguiden.com.

Torsdagens anden store begivenhed i Oslo var Øvrevoll Sprint Cup over 1170 meter, og hér vandt svenske Jessica Ohlsons 5-årige Red Hunting Hawk (El Kabeir) med trekvart længde i hænderne på Ulrika Holmquist.

Red Hunting Hawk, som kom med tre starter i bagagen fra Klampenborgs græs, besejrede Silja Størens Buckyboss (Deceptor) og Hallvard Somas Spinaround (Kodiac) til en førstepræmie på 68.250 norske kroner.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top