fbpx

Kun en dispensation kan redde Klampenborgs tre Black Type-opgør

“Der skal en dispensation til for at redde løbene Scandinavian Open, Pokalløb og Dansk Jockey Club som Gruppe- og Listed-løb fra og med 2019”, fortæller Dansk Galop direktør Peter Knudsen.


Giuseppe Piazzi/Oliver Wilson sejrer i Firm Management Scandinavian Open Championship (Gr.3). Foto: Burt Seeger / US Photo.
Giuseppe Piazzi/Oliver Wilson ved sejren i Firm Management Scandinavian Open Championship (Gr.3) 2017. Foto: Burt Seeger / US Photo.

”Den internationale komité vil i fremtiden kun have Black Type-opgør med maksimalt to procent i indskud af præmiesummen. I øjeblikket koster det fire procent at starte, uden at regnskabet balancerer – så det vil derfor slet ikke fungere med en halvering af indskuddet”, siger Peter Knudsen og fortsætter:

”Vi havde bestyrelsesmøde i Dansk Galop forleden, hvor jeg fik til opgave at ansøge The European Pattern Race Committee om en dispensation til galopsporten i Danmark”.

”Alternativet vil være, at følge de nye regler, men hvorfra skal finansieringen så komme?”

”Der er jo reelt kun én mulighed, og det er tage pengene fra andre løb, og det er næppe populært, så nu må vi se hvad svaret lyder, og så tage det derfra”.

Travløbet Copenhagen Cup er travets svar på Scandinavian Open Championship. Hér opkræves slet ingen indskud, og præmiesummen er alligevel større end Scandinavian Open, men de penge tages også fra helheden i travsporten, og har også delt vandene i to.

Nogle synes godt om, at dansk travsport har et løb for verdenseliten, mens andre synes, at det er bedre at bruge pengene til en forbedring af hverdagstravet.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top