fbpx

Op til bevis før Diana

Jägersros Vanja Sandrup kommer med et slagkraftigt hold til onsdagens løb på hjemmebanen. “Og jeg glæder mig da også”, siger hun til GalopSport.


Ronja/Martin Rodriguez aflægger maidentitlen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Ronja/Martin Rodriguez aflagde sin maidentitel i fjor. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

”Jeg har tre heste ude i samme løb. Bearfoot, Marta og Ronja. De skal ud og bevise om de er gode nok til Dianalöpning. De har trænet meget jævnbyrdigt, og jeg synes, at de er meget svære at adskille”.

Staldens førstejockey, argentinske Martin Rodriguez, sidder op på sidste års svenske Kriteriums-2’er Marta.

”Det er mig, der har valgt ryttere til alle tre heste, så ingen af rytterne har fået lov at vælge og vrage mellem dem”, oplyser Vanja, som desuden har sat Valmir de Azeredo op på Ronja og Shane Karlsson op på Bearfoot.

Opgøret får ligeledes en spændende sæsondebutant i Bodil Hallencreutz-trænede Siphon River, der kun startede en enkelt gang i fjor, hvor han vandt ganske sikkert på græsset i Göteborg.


Vanja Sandrup. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Vanja Sandrup. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Jägersro afholder også sit første 2-årsløb i 2018, og her sadler Vanja to deltagere, Hans Adielsson tre og Bodil Hallencreutz en enkelt. Vanjas to debutanter, Cash og Bearnee, er begge efter den tidligere topsprinter Verde Mar, og Martin Rodriguez sidder på førstnævnte.

”Jeg var meget tilfreds med dem i prøveløbet. De blev redet i hænderne med kræfter sparet”, siger Vanja.

“Jeg har noteret mig, at programtipperen har singelkrydset en Hans Adielsson-hest i løbet. Det kommer lidt bag på mig, og jeg har i hvert fald større forhåbninger, men det kan jo være programtipperen har ret, og vi skal løbe efter andenpræmien”, griner træneren.


Bearhunter og Martin Rodriguez. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Bearhunter og Martin Rodriguez. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

I V4-spillets anden afdeling starter Vanja Sandrup 3-årige Bearhunter, som først og fremmest skal krydse klinger med Jessica Longs danskejede Sarookh. Denne gang står Sarookh lidt bedre til end da de to heste mødtes senest, men Bearhunter var også to længder foran sin konkurrent i mål.

”Bearhunter holder absolut topform, men er ude over 1000 meter denne gang, og det er lige kort nok”.

“Endelig har jeg The Danish Girl til start. Hun har desværre ikke vist den ønskede form i år, og er fortsat for lang i pelsen. Her ligger jeg lavt”, siger Vanja, som netop har forstærket stalden med en 2-årig hingst efter Tagula, som blev købt på sidste uges Goresbridge Breeze Up Sale i Irland.

Vanja Sandrups nyerhvervede Tagula-søn kostede 8,500 euro i ringen på Goresbridge Breeze Up.
Vanja Sandrups nyerhvervede Tagula-søn kostede 8,500 euro i ringen på Goresbridge Breeze Up.

“Jeg venter ham hjem i løbet af denne uge. Jeg var vild med ham på auktionen og købte ham i første omgang for egen regning, og så håber jeg, at få ham solgt til en kunde efter hjemkomsten”, afslutter Vanja Sandrup.

Tagula-sønnen blev solgt gennem Mocklershill og er første afkom ud af Bahamian Bounty-datter Weekend Lady, der selv er halvsøster til Gruppe-3-vinderen Absolutely So (Acclamation).

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top