fbpx

Majbritt Staugaard: Hingste ud af Shanganagh og Blue Saphire

Opdrætter Majbritt Staugaard, som både er daglig medhjælper på Stutteri Hjortebo og som har sit eget lille stutteri i Bjerringbro, har i år taget imod to hingstføl ud af de gode hopper Shanganagh (Lord Shanakill) og Blue Saphire (Academy Award).


Hingstføl v. Appel Au Maitre - Shanganagh (Lord Shanakill). Foto: Majbritt Staugaard.
Hingstføl v. Appel Au Maitre – Shanganagh (Lord Shanakill). Foto: Majbritt Staugaard.

“Shanganagh folede den 5. april et hingstføl efter Appel Au Maitre, og den 1. maj nedkom Blue Saphire med en hingst efter Center Divider”, fortæller Majbritt til GalopSport.

Shanganagh nåede grundet en skade kun at starte som 2-årig, hvor hun i Brian Wilsons træning aflagde sin maidentitel på Klampenborg og bl.a. også løb “dead-heat” med Fighter Carlras om tredjepladsen i Skandinavisk Opdrætningsløb bag Hongkong Paradigm og den senere danske 2000 Guineas-vinder All Or Nothing.

Shanganagh er endvidere halvsøster til avlshoppen Green Utopia (Alhaarth), der er mor til sidste års danske Auktionsløbsvinder Chivas (Appel Au Maitre).

Det nyfolede hingstføl, som også er efter Appel Au Maitre, er dermed ganske nært relateret til Chivas.


Hingstføl v. Center Divider - Blue Saphire (Academy Award). Foto: Majbritt Staugaard.
Hingstføl v. Center Divider – Blue Saphire (Academy Award). Foto: Majbritt Staugaard.

Academy Award-datteren Blue Saphire løb både som 2-, 3- og 4-årig i Bettina Andersens varetægt. Bedst gik det i 3-årssæsonen, hvor hun aflagde maidentitlen i sæsondebuten for derefter at slutte anden bag Florence Craye i Mowerinaløb.

Siden var Blue Saphire også anden i Svenskt Oaks på Jägersro, og hun afsluttede karrieren som 4-årig med en sejr på sin hjemmebane i Klampenborg.

Hoppen fik sit første afkom, hoppen Blue Skylight (Appel Au Maitre) i 2015, og i fjor fik hun endnu en hoppe efter samme far.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top