fbpx

Øvrevoll: Soma håber på premiere-hattrick

Som den fjerde bane i Skandinavien åbner Øvrevoll torsdag sæsonen med otte løb på programmet, og ikke uventet med hjemmebanens Hallvard Soma som den største leverandør.


Hallvard Soma. Foto: Roger Svalsrød / Hesteguiden.com
Hallvard Soma. Foto: Roger Svalsrød / Hesteguiden.com

”Vi starter otte heste”, siger Hallvard Soma, som sjældent drager udenbys med sine heste. Med 163 starter var han den træner med næstflest heste til start på Øvrevoll i 2017.

”Bortset fra to uger i marts har vi haft gode træningsforhold, og jeg føler, at mine heste er klar til at præstere. Umiddelbart vurderer jeg Ciccarelli som vores bedste chance. Den vandt sine to sidste starter i fjor, begge gange med den lovende lærling Didrik Finnbråten i sadlen, og han rider også i morgen med sine fire kilos lettelse” beretter Soma, som indleder sæsonen med 22 heste i træning.

Ciccarelli/Didrik Finnbråten. Foto: Roger Svalsrød / Hesteguiden.com
Ciccarelli/Didrik Finnbråten. Foto: Roger Svalsrød / Hesteguiden.com

”Alle torsdagens løb rides på sandbanen, og det underlag er ingen ulempe for Ciccarelli, som vandt de to løb mod slutningen af 2017 på sandet De to løb den vandt mod slutningen i fjor var begge på sandet”.

”Banen ser nogenlunde ud, den er en lille smule løs, men banefolkene har gjort hvad de kan for at få den så god som overhovedet muligt”, sammenfatter Hallvard Soma, som i fjor fik præmier hjem til stalden for 1.140.623 norske kroner.


Trænerens otte deltagere fordeler sig således:

Løb 1: Maurids Unexpected (Raphael Freire)
Løb 4: Fix Fox (Carlos Lopez)
Løb 5: Rock Dancer (Carlos Lopez)
Løb 6: Nordlys (Carlos Lopez), Phoenix Dancer (Raphael Freire)
Løb 7: Ciccarelli (Didrik Finnbråten)
Løb 8: Oui Je Veux (Raphael Freire), Callaway Of Course (Sandro De Paiva)


Der er spil fra Danmark til løbene, mens Norge fortsat ikke spiller med til danske løb. Det har kostet store tabte summer for hestesporten i Danmark, at nordmændene ikke spiller med, for de bidrager væsentligt mere til de danske puljer end svenskerne.

Program: Øvrevoll, torsdag 19. april kl. 18.15.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top