fbpx

Vanja har overtaget stald, et par heste og en jockey fra Fredrik

Jägersro-træner Vanja Sandrup har ingen problemer med at stå op morgenen, selv om der er mere vinter end forår i luften. Stalden bugner af ungheste, navnlig skandinaviskopdrættede. 


Vanja Sandrup. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Vanja Sandrup. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

”Jeg er så tilfreds med min situation”, fortæller hun. 11 af staldens 20 heste er 2-årig, og hovedparten af dem tilhører den klassiske årgang. Her er der er virkelig noget for fremtiden”.

”Jeg har med fuldt overlæg satset på skandinaviskfødte heste på grund af de store præmier der rides om – særligt Breeders’-serien”, siger Vanja, der med Snake Lake i fjor vandt Skandinaviens højest doterede 2-årsløb, Jockeyklubbens Magic Million, med en halv million svenske kronor i førstepræmie.

Vanja Sandrup rykkede tidligere på året over i Fredrik Reuterskiölds tidligere stald, og det er ikke kun selve stalden hun har overtaget.

”Vi har også fået to 2-årige i træning, og så fik jeg forleden en tredje 2-årig ind efter Reliable Man, opdrættet af den dygtige svenske opdrætter Jan Hansson”.

”Jeg tror, at vi har fået valuta for vores sæson i fjor. Den var langt bedre end jeg turde håbe på ud fra det materiale vi indledte året med. Stalden er betydligt stærkere end for et år siden, og jeg kan ikke tro andet, end at vi i hvert fald kan opnå samme cifre igen”.

Stalden tjente over 2,5 millioner kronor sidste år, og det var tredje år i træk, at Vanja nåede over to millioner. Succesen og de ekstra heste kræver også yderligere mandskab.

”Derfor har jeg udvidet med Valmir De Azeredo”, siger Vanja. “Han blev ledig, da Frederik Reuterskiöld stoppede, og han er nu min andenjockey med ret til at vælge ridt andetsteds. Vi fortsætter det gode samarbejde med førstejockey Martin Rodriguez, som er ansat på kontrakt”.


Susanne Berneklint ses her trække Lindenthaler i Hästgruppen i Lunds farver. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Susanne Berneklint ses her trække Lindenthaler i Hästgruppen i Lunds farver. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Vanja Sandrup er ikke den eneste kvinde på Jägersro med smil på læben. Også den tidligere topjockey, Susanne Berneklint, går en spændende fremtid i møde som privattræner.

Berneklint fungerede indtil Fredrik Reuterskiöld blev direktør i Svensk Galopp som assistenttræner i successtalden, og nu har hun overtaget 11 heste ejet af Hästgruppen i Lund AB.

Stalden rummer to 2-årige i form af svenskopdrættede Nantucket (Eishin Dunkirk) og den irske import Zoo Fun (Zoffany).

Der er fem 3-årige: Fantomen (Shanghai Bobby), Gavling (Declaration Of War), Martin (Warrior’s Reward), Master Blaster (Philomatheia) og Ove (Munnings).

Til slut er der fire 4-årige klasseheste i Amazing Prince (Tai Chi), I Kirk (Eishin Dunkirk), Plata O Plomo (Paddy O’Prado) og Polorizer (Congrats).

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top