fbpx

“Det er op til Ina selv, hvor mange chancer hun får”

I nu to uger har den skandinaviske lærlingechampion, norske Ina Veronika Toverud, været tilknyttet træner Lennart Jr Reuterskiöld. Hun nåede aldrig, at ride løb for sin tidligere lærermester, Flemming Velin, men det kommer hun sikkert til ganske ofte hos den nye arbejdsgiver på Jägersro.


Ina Veronika Toverud. Foto: Nils Rosenkjaer.
Ina Veronika Toverud. Foto: Nils Rosenkjaer.

”Det er helt op til Ina selv”, fortæller Junior til GalopSport.

“Jeg har selvfølgelig ansat hende, fordi jeg tror på hende – og nu skal hun så overbevise mig om, at jeg har set rigtigt. Hun har jo en solid baggrund med mange løb og sejre”.

”Jeg har otte ansatte i stalden nu, og vi har travlt i dagligdagen. Hestene har grundkonditionen i orden, men mangler noget hurtigt arbejde før vi har dem klar til start”, fortsætter den svenske championtræner.

“Vi venter kun på, at vejret skifter om, og er ingenlunde i panik”.

Free Action/Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
3-årige Free Action er et af Stall Juniors Derbyhåb i 2018. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

”Mine heste starter først på græsbanerne, når jeg synes, at banerne i orden til det. Det vil være helt idiotisk at ride løb på en græsbane de kommende uger, for man risikerer bare, at ødelægge banen for resten af året. Det overrasker mig ikke, at der ikke blev anmeldt en eneste hest til førstedagen i Aarhus. Det er bare at vente til forholdene er i orden”, sammenfatter Lennart Jr Reuterskiöld.

Jägersro-træneren har lige nu registreret 46 heste i træning. Heraf 19 2-årige, 10 3-årige og otte 4-årige og resten mellem fem og otte år.

Otte år gammel er netop staldens højest handicappede hest, den flerdobbelte Gruppe-3-vinder Hurricane Red, som er klar til en ny stor sæson for Stall Zada.

Josefin Landgren flankeret af Ina Veronika Toverud og Alessandro Guerrini. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Josefin Landgren, Ina Veronika Toverud og Alessandro Guerrini efter Ole Larsen Young Riders’ Championship-finalen i fjor.. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

På jockeysiden fortsætter det mangeårige samarbejde med danske Jacob Johansen, mens lærlingeteamet foruden Ina Veronika Toverud består af kometen Josefin Landgren, som vandt 20 løb i fjor.


Se Lennart Jr Reuterskiölds træningsliste her.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top