fbpx

Giant Sandman-datter vandt Forsommerløpet

Hun havde været langt slået i karrierens tre første starter, men i sit fjerde forsøg vandt Are Hyldmo-trænede Symbol In The Sand torsdag after Øvrevolls Forsommerløp for 3-åringer med 100.000 norske kroner i førstepræmie.


Med Elione Chaves i bøjlerne formåede hoppen med det mindst mulige at besejre Lakota Legend, som Carlos Lopez havde valgt at ride i stedet for ubesejrede Fix Fox, som sluttede fjerde bag Priceless Love, men foran Dr Feelgood på femtepladsen.

Vindende Symbol In The Sand ejes af Stall Servex og er opdrættet af Stall Symbol, som selv havde moderen Symbol Of Arch (Arch) igennem hele løbskarrieren hos Arnfinn Lund.

Symbol Of Arch var blandt Skandinaviens absolut bedste hopper med sejre i storløb som Norsk Kriterium, Dianalöpning, Norsk 1000 Guineas og M&T Klaveness’ Minneløp (L).

Efter endt løbskarriere fik hun debut i avlen med et besøg hos den engelske 2000 Guineas (Gr.1)-vinder King’s Best, som bl.a. også er far til Arc-vinderen Workforce, men produktet Symbol Of Sarabi har hidtil ikke været placeret i fire starter.

Symbol Of Arch har desuden en hoppeåring efter Helsinki og et hoppeføl fra i år efter Center Divider.

Torsdagens Forsommerløp-triumfator er blot andet startende afkom – og første vinder – efter den tidligere championsprinter Giant Sandman (Footstepsinthesand), som efter at have været i både Frankrig, Dubai, USA og Danmark nu er tilbage i Norge for at gøre avlstjeneste hos Knut O. Arnesen.


Silver Falcon – Norsk Derbyhåb?

Løbsdagen blev indledt med lidt af en opvisning af Cathrine Erichsens 3-årige debutant, Silver Falcon.

Mastercraftsman-sønnen var sine konkurrenter knusende overlegen for Nelson De Souza, og han besejrede 4-årige Red Mile med mere end seks længder uden for alvor at være presset.

“Han har altid været en fin hest, og dette var et skridt i den rigtige retning.

Han sprang godt ud af startboksen og løb rutineret hele vejen. Målet har hele tiden været, at se ham ramme topformen på den norske Derbydag”, sagde Erichsen efter sejren.

Silver Falcon ejes af Stall Silver Falcon og blev handlet for 40,000 guineas gennem Peter & Ross Doyle på Tattersalls October Yearling Sale i 2015.


Aconcagua skuffede

I dagens sidste løb var der med spænding imødeset sæsondebut til Annike Bye Hansen-trænede Aconcagua, som i fjor vandt to storløb og har overvintret blandt de højest handicappede kandidater til både Dansk 2000 Guineas og Dansk Derby.

Aconcagua leverede dog sin karrieres første blege indsats og lå blandt de bageste hele vejen i Hanzano Løp over 1600 meter.

Det skal selvfølgelig med, at konkurrencen var hård mod garvede, ældre heste, og der var tale om Aconcaguas første start siden november.

Løbet blev vundet af Anette Stjernstrand-trænede Hands Up/Nathalie Mortensen.


Resultater og repriser: Øvrevoll, torsdag 8. juni.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top