fbpx

Million-Derby: Klampenborg rider videre på bølgen!

I fredags kom Dansk Galops meddelelse om præmieforøgelser i de store 2- og 3-årsløb, og mandag følger Klampenborg Galopbane op med nyheden om, at Dansk Derby fra 2019 får øget sin præmiesum til 1.000.000 danske kroner.


Feltet på vej rundt tribunesvinget i DFDS Seaways Dansk Derby. Oliver Wilson og Lake Cooloola er skjult for kameraet. Wilson red Lake Cooloola ind på en femteplads bag vindende Darcy. Foto: US Photo.
Foto: US Photo.

Beløbet svarer til mere end 1,3 millioner svenske kronor og over 1,25 millioner norske, og præmieforhøjelsen sker uden ændring af det nuværende indskud.

”Klampenborg Galopbanes bestyrelse modtog Dansk Galops udspil med stor glæde – vi synes, at det er en rigtig god beslutning og kan kun rose beslutningen. Vi håber, at det bliver starten på en langvarig, positiv spiral for galopsporten i Danmark”, siger Klampenborgs CEO Carsten Baagøe Schou mandag eftermiddag til GalopSport.


Stald Seasides Michael Jakobsen og jockey Manuel Martinez efter Darcys Derbytriumf i 2012. Foto: Burt Seeger.
Stald Seasides Michael Jakobsen og jockey Manuel Martinez efter Darcys Derbytriumf i 2012. Foto: Burt Seeger.

Hovedmålet for hesteejere, som køber ungheste

”Det har været vores ambition, at Danmark igen skal have et løb med en samlet præmiesum på 1000.000 kroner, hvilket vi synes hører sig til på landets hovedbane”, fortsætter Baagøe Schou.

”Vi er klar over, at der er behov for såvel præmiestigninger, som reducerede indskud over en bred kam, så alle hesteejere uanset om deres heste hører til i klasse 1 eller 5 får bedre vilkår. Men vi skal starte et sted, og vi mener at Derbyet, som er hovedmålet for de fleste hesteejere der køber ungheste, er det rigtige sted at starte”.

”Sporten skal som noget af det væsentligste drives af opdræt, og motivationen til køb af ungheste skal blandt andet findes i drømmen om en sejr i Dansk Derby”.


Bechmann Racings Tao vandt millionderbyet på Klampenborg i 1991. Foto: Burt Seeger.
Bechmann Racings Tao vandt millionderbyet på Klampenborg i 1991. Foto: Burt Seeger.

Første millionderby siden ’91

Vi skal tilbage til Dansk Derby 1991 for at for at finde det sidste millionderby på Klampenborg Galopbane, og siden Scandinavian Open Championship i 1998, har der ikke været redet et millionløb på dansk grund.

”Det er ikke normal virksomhedsfilosofi, at bruge penge inden de er tjente, men vi ser stigningen i præmiesummen mere som en investering end en omkostning, og vi tror på, at den positive spiral, som nu startes, medfører at økonomien tillader denne investering”, forklarer Baagøe Schou.

”Samtidig fornemmer vi, at der er en positiv stemning omkring Klampenborg Galopbane, og vi synes, at starten på sæsonen 2017 har været acceptabel i forhold til publikum og baneomsætning. Vi ville selvfølgelig gerne have haft endnu større udbytte af vores arbejde, men troen på, at fremgangen fortsætter er til stede”.


Foto: Burt Seeger.
Foto: Burt Seeger.

Nye ansættelser

”Vi har d. 1. maj ansat June Dideriksen som sport- og eventkoordinator, og Nynne Hellegaard Rasmussen startede i fredags som marketingkoordinator. Nu er vi de personer, som vi mener kan realisere vores forretningsplan. Der har været knoklet rigtig hårdt i årets første fem måneder, og Klampenborg Galopbanes medarbejdere skal have stor ros for en enorm arbejdsindsats”.

”Nu ser vi frem mod vores næste løbsdag, som er på fredag den 26. maj. Det er en lidt anderledes løbsdag, idet det er en fredag eftermiddag / aften ovenpå en helligdag, men det giver mulighed for et andet publikum end lørdags lunch-løb, og vi håber, at mange vil besøge os til flotte væddeløb og ”fredagshygge”, slutter Carsten Baagøe Schou.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top