fbpx

“Vi er endnu ikke så langt fremme med vores heste”

Som søn af Appel Au Maitre og Richard Of York-datteren Cinnamon’s Pride har forventningerne altid været store til nu 4-årige Pacific King, hvis mormor Cinnamon i sin tid var svensk galopsports mest vindende hoppe gennem tiderne.


Men Pacific King, der er opdrættet af Marc Stott, har slet ikke leveret varen, og efter en tredjeplads som bedst i fire starter for henholdsvis Stott og den afgående træner Tina Mortensen, har hesten nu skiftet miljø. Til Aalborg-træner Keld Chr. Karlsen.

”Så langt ser det fornuftigt ud. Så må vi se når han skal starte i løb. Vi er endnu ikke så langt fremme med vores heste”, siger Keld Chr. Karlsen til GalopSport.

”Jeg har ni heste i træning. The Professor tager en tørn mere, han er blevet 13 år nu, men det er ikke til at se”.

Keld Chr. Karlsen handlede flere heste hos Bent Olsen sidste år, her i blandt Special Quest-sønnen Tears For Two, som er første afkom ud af den tidligere Mowerina-vinder Tears Go By.

”Han fungerer bedre og bedre, så han kan godt gå hen og blive spændende i år”, mener Karlsen, som for lidt over et år siden også købte East Meets West og Hongkong Empress for samme træner.

”East Meets West leverede ikke varen i fjor for mig”, erkender Keld Chr. Karlsen. “Jeg har feeling for, at det kommer til at fungere bedre i år. Hongkong Empress kom skadet hertil, men det vidste vi i forvejen. Hun har nu fået tiden til at komme sig, og det kan gå begge veje”.

Aalborg-trænerens højdepunkt i galopsporten ligger 15 år tilbage, da hans opdræt The Khamsin vandt Dansk Derby. Karlsen ejede selv The Khamsin indtil kort før Derbyet, hvor Nils Petter Gill købte hesten og satte ham i træning hos Cathrine Erichsen.

The Khamsins mor, Medinova, blev også mor til en anden millionær i form af The Pirate, og Medinova er fortsat i Keld Chr. Karlsens tanker. Som mor til staldens nuværende nestor, The Professor.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top