fbpx

Ny spilleform på svensk galopsports to største dage

Både den svenske derbydag og Stockholm Cup-dagen bliver i år forgyldt med ATGs nye spilleform, Grand Slam 75. Det fortæller sport- og spilkoordinator Peter Wallin fra ATG til GalopSport onsdag eftermiddag.


Spilleformen havde premiere forleden, og den minder meget om V75-spillet. Det gælder om at finde vinderen i syv løb i træk.

”Men rækkeprisen er dobbelt så dyr i Grand Slam 75 i forhold til det mangeårige V75-spil”, siger Wallin. Rækkeprisen i den nye spilleform er på en krone, ligesom det i forvejen kendes fra V5.

”Vi udbetaler 10 millioner svenske kroner, hvis der kun findes én række med syv rigtige på derbydagen og på Stockholm Cup-dagen”.

”Det er dog fem millioner mindre end når travsporten har Grand 75. Forskellen skyldes, at vi omsætter langt mere på travløb end på galopløb. Jeg er dog sikker på, at mange travspilere vil spille med til de to store galopdage. Travspillere som normalt slet ikke spiller på galopløb”, vurderer Peter Wallin.


Derby nummer 100

”Spillemæssigt får derbydagen et helt anderledes flow i forhold til de to foregående år, hvor den været afviklet lørdag aften med konkurrence fra travets V75-spil – og her er galoppen blevet lillebror”.

”Med skiftet tilbage til søndag er situationen en helt anden, og navnlig nu styrket med Grand 75. Jeg tror, at det bliver en helt forrygende derbydag, også fordi det er Derby nummer 100 her i landet”.

”Stockholm Cup-dagen bliver også styrket reelt med Grand Slam 75, og så må vi se om galopsporten kan levere, så de får samme mulighed i 2018. Det er helt op til galopsporten selv. Er tallene i orden, så er galopsporten med på minimum de samme vilkår næste år”, afslutter Peter Wallin.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top