fbpx

2017: Hurricane Red vs Duke Of Burden…

Meget handlede om Lennart Jr Reuterskiöld på den svenske galla i lørdags, og meget kommer givetvis også til at dreje sig om Sveriges førende galoptræner i løbet af 2017.


Charles og Marianne Andrén sammen med Lennart Jr Reuterskiöld och prisuddeler Bo Helander ved lørdagens prisoverrækkelse på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Charles og Marianne Andrén sammen med Lennart Jr Reuterskiöld och prisuddeler Bo Helander ved lørdagens prisoverrækkelse på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

”Jeg føler helt sikkert, at min stald som minimum er på højde med materialet for et år siden”, fortæller træneren tirsdag til GalopSport.

“Vi har en god sammensætning med 2-årige, 3-årige og ældre heste, så jeg kan kun være optimist”.

Nu 7-årige Hurricane Red blev ikke uventet valgt til Årets Hest i Sverige i lørdags.

Spørgsmålet er, om alderen begynder at trykke, når opgaverne indfinder sig i løbet af foråret.

”Det tror jeg faktisk ikke. Jeg forventer, at han præsterer på samme niveau som sidste år, og skemaet for ham bliver også nogenlunde tilsvarende”, oplyser træneren. “Forudsat at alting stemmer, sæsondebuterer han igen på hjemmebanen – direkte i Pramms”.

”Det er dog muligt, at jeg dropper Pokalløbet i Klampenborg. Det afhænger meget af hvordan banen er på Bro Park. Hvis den er som jeg gerne vil have den, starter Hurricane Red formentlig i Stockholms Stora Pris”, siger Junior, som i fjor valgte at springe netop dette opgør over.

Den femdobbelte millionær er stadigvæk hingst, hvilket giver mulighed for at fortsætte i sporten, når karrieren på banerne er et overstået kapitel.

”Jeg forstår hvad du mener, og vist vil det være både interessant og spændende, hvis han kunne få chancen i avlen, men det har jeg ikke drøftet med ejerne endnu”, siger Junior.


Duke Of Burden. Foto: Amie Karlsson / GalopSport.
Duke Of Burden. Foto: Amie Karlsson / GalopSport.

Kan næsten ikke undgå at mødes

Sejren i Svenskt Derby med Duke Of Burden var med til at forgylde 2016 for Lennart Jr Reuterskiöld.

I år skal den klassiske vinder og nykårede Årets 3-årige Hest udfordre de ældre heste i den skandinaviske elite.

”Jeg har ikke lagt nogen planer for ham endnu, men det er klart, at målet er de største løb i Skandinavien. Så ja, det er højst tænkeligt, at han kommer til at møde Hurricane Red i løbet af sæsonen”, forudser Junior, der lige nu har 35 heste i træning på Jägersro.

 Lennart Jr Reuterskiöld har i tre ud af de sidste fire sæsoner formået at runde seks millioner i samlet indtjening.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top