fbpx

York køber lillebror til Daurehøj Carlras

Karina og Alexander Elsass købte søndag to føl på førstedagen af Goffs November Foal Sale i Irland. Det ene, en fuks hingst efter Casamento, er en halvbror til både Jyllandsløbsvinderen Smartinblack og årets vinder af Vinterfavoritternes Ærespræmie, Daurehøj Carlras.


Lot 74 v. Power - Mizayin (Clodovil).
Lot 74 v. Power – Mizayin (Clodovil).

York Stutteris første køb var lot 74, en skimmel hoppe efter Power (Oasis Dream), der blev handlet for 9.000 euro.

Hoppen, der er fra 15. februar, er ud af den nidobbelte vinder Mizayin (Clodovil), der er helsøster til den Listed-placerede Amazing Storm og halvsøster til ligeledes Listed-placerede Fann (Diesis), som bl.a. er mor til Listed-vinderen Black Arrow og nu er i fol ved Frankel. Se katalogsiden.


Lot 138 v. Casamento - Terri's Charmer (Silver Charm).
Lot 138 v. Casamento – Terri’s Charmer (Silver Charm).

Siden fik Karina og Alexander Elsass for 14,000 euro hammerslag på lot 138, den fukse Casamento-søn ud af Silver Charm-datteren Terri’s Charmer. Terri’s Charmer er i forvejen mor til både Smartinblack og Daurehøj Carlras, og sidstnævnte har hidtil vundet to af sine tre starter som 2-årig på Klampenborg.

Samtidig blev han så sent som i fredags kåret som Årets 2-årige Hest på sin hjemmebane.

Selv er Terri’s Charmer halvsøster til Gruppe-3-vinderen Gone For Real og til Stakes-vinderen Crafty Buzz, som igen både er mor til Pramms-vinderen Plantagenet og den norske Oaks-vinder Our Actress.

York Stutteri handlede netop Daurehøj Carlras som et pinhook på Goffs November Foal Sale for to år siden, hvorefter han på Scandinavian Open Yearling Sale blev videresolgt til Stald Ras. Se katalogsiden.

Goffs November Foal fortætter de næste fire frem til torsdag, hvorefter avlshopperne tager over fredag og lørdag. Desuden afvikles sidste del af The Wildenstein Dispersal, hvor den franske families føl og avlshopper kommer under hammeren uden reservepris.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top