fbpx

Lady Aurelia besejret i Cheveley Park Stakes (Gr.1)

Den amerikanske 2-årshoppe Lady Aurelia (Scat Daddy) var indtil i dag ubesejret i tre starter inklusiv Queen Mary Stakes på Royal Ascot, hvor hun var helt overlegen over 1000 meter, og Prix Morny (Gr.1) i Deauville, hvor det blev en lidt mindre overlegen sejr over 1200 meter.


Hendes træner, Wesley Ward, havde fjernstyret hendes træning i Newmarket op til løbet gennem jockey Frankie Dettori, som havde redet hende hver dag.

Hendes træningsarbejder havde været så gode, at hun var den varmeste favorit i mands minde, også selv om hun mødte stærke modstandere i Frankel-hoppen Queen Kindly og de to War Front-hopper Roly Poly og Brave Anna fra Aidan O’Brien.

Sidstnævnte fik lov til at starte til odds 25-1, selv om hun vandt Albany Stakes på Royal Ascot, men havde været slået to gange siden i Irland på 1400 meter.

Som ventet lagde Lady Aurelia hårdt ud og efter halvdelen af distancen opgav Dettori at “dæmpe” hende ned og hun fik lov til at trække fra feltet.

Hun løb de næste 200 meter på 11 sekunder og resten af feltet havde store problemer med at følge indtil ca 100 meter fra mål, hvor banen har en stigning som i tillæg til en kraftig blæst gjorde at Lady Aurelia måtte kaste “håndklædet i ringen” og se de to irske hopper gå forbi med et par længder.

Brave Anna slog sin staldveninde med hoved og gav staldens andenjockey Seamus Heffernan en velfortjent opmuntring efter ulykken i Engelsk St. Leger, hvor han blev kastet af storfavoritten Idaho i opløbet.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top