fbpx

Tepin og Galileo Gold lyste op på førstedagen af Royal Ascot

Den 5-årige amerikanske Breeders’ Cup Mile-vindende hoppe Tepin slog et stort slag for den internationale væddeløbssport, da hun atter engang slog hingstene i Queen Anne Stakes (Gr.1). 


Tepin og Julien Leparoux. Foto: Churchilldowns.com.
Tepin og Julien Leparoux. Foto: Churchilldowns.com.

Bernstein-datteren var med fremme under hele løbet og kunne under de uvante forhold vinde med en længde foran Godolphins Belardo (Lope de Vega), der er halvbror til Chess Racings Scandinavian Open-vinder Berling.

Den franskfødte jockey Julien Leparoux vandt i sit første ridt i Europa, idet han som ung rejste til USA og begyndte som staldmand og siden arbejdede sig op til at blive championjockey i Kentucky.


Guineas-vindernes møde i St. James’s Palace Stakes (Gr.1) gav en sikker sejr til den engelske Guineas-vinder Galileo Gold (Paco Boy) som for Al Shabaab Racing, træner Hugo Palmer og uforlignelige Frankie Dettori altid var velplaceret i løbet.

Anden blev The Gurkha (Galileo), som havde visse problemer i opløbet da den irske guineas vinder Awtaad (Cape Cross) lukkede ham inde.

Galileo Gold går nu videre til Sussex Stakes i Goodwood i juli, hvor hans ejer er storsponsor.


I toårsopgøret Coventry Stakes (Gr.2) vandt Aidan O’Brien og Ryan Moore en sikker sejr med Caravaggio (Scat Daddy), medens Flemming Velins nyerhvervelse Lundy længe var med i opgøret, men tydeligt ikke satte pris på den tunge bane.


I morgen er der nye storløb på Royal Ascot, hvor især Gruppe-1-løbet Prince of Wales’ Stakes bliver uhyre interessant.

Storfavorit er den japanske A Shin Hikari (Deep Impact), som p.t. regnes for verdens bedste hest.

Dette især efter hans seneste sejr i Prix d’Isphahan (Gr.1), hvor han vandt med 10 længder.

Han rides af Japans internationale stjernejockey Yutaka Take og hans værste konkurrent ventes at blive Coolmores fireårige hoppe Found (Galileo).

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top