fbpx

“Skal være knivskarp den 19. juni”

Efter en andenplads i debuten på Jägersro bag eminente Dolly Dagger og en sikker sejr på Klampenborg foran den senere tredobbelte storløbsvinder Hongkong Paradigm, satte en skade en stopper for resten af sæsonen.


En skade han pådrog sig som favoritspillet i Skandinavisk Opdrætningsløb. Nu er Blackstone tilbage i fuld træning på Niels Petersens Jägersro-filial – og han er i dén grad en klassisk joker.


NAVN: BLACKSTONE (DEN)
Mørkebrun vallak født 11. maj 2013
Vindende søskende: 
Far: Wootton Basset (GB) Auktion: Scandinavian Open Yearling Sale 2014
Mor: Lulla (DEN) Pris: 75.000 DKK
Morfar: Keos (GB) Handicap: 75
Træner: Niels Petersen Statistik: 3: 1-1-0
Ejer: 360 North Horse Racing AB Præmiesum: 44.815 DKK
Opdrætter: Jens Peder Sønderskov Distancer: 1000 – 1200m
Jockey: Per-Anders Gråberg Underlag: Dirt / Græs

Blackstone på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Blackstone på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Blackstone er opdrættet af Jens Peder Sønderskov på Fyn og er andet afkom ud af den vindende Keos-datter Lulla, der selv er halvsøster til den dobbelte Fawzia Stakes-vinder Lumen (Verglas).

Lumen har hidtil i sin avlskarriere produceret 2-årsvinderen Final Score og Pompøs Cup-triumfatoren Lumineuse.

Hun ejes nu af Pernilla Nilsson i Sverige, hvor hun er blevet mor til den endnu ustartede 3-årige La Supernova (Academy Award) og 2-årige Leonardo (Eishin Dunkirk), som er gået i træning hos Bent Olsen.

“Blackstone blev købt på den fælles skandinaviske åringsauktion, og det var Bernt Dahl der faldt for ham, så jeg har ikke selv noget at gøre med købet”, fortæller Niels Petersen til GalopSport.

“Siden blev det et delt ejerskab imellem Light Valley Stud og 360 North Horse Racing, og Blackstone viste allerede tidligt på 2-årssæsonen, at Bernt havde set rigtigt”, fortsætter Skandinaviens championtræner.


Blackstone/Per-Anders Gråberg besejrer Hongkong Paradigm og Fighter Carlras på Klampenborg. Foto: Burt Seeger.
Blackstone/Per-Anders Gråberg besejrer Hongkong Paradigm og Fighter Carlras på Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

Blackstone debuterede den 24. juni over 1000 meter på Jägersro, hvor han stødte ind i fartikonet Dolly Dagger, som allerede forinden havde aflagt maidentitlen over samme distance.

Også denne gang var hoppen urørlig, men Blackstone sluttede på en mere end godkendt andenplads foran Laniakea, der også havde vundet gangen forinden, og Pocahontas Face som sejrede to gange efterfølgende.

Det var derfor ikke nogen stor overraskelse, at Blackstone i sin næste start på Klampenborgs græs vandt ganske besnærende med en halv længdes afstand til debuterende Hongkong Paradigm, der som bekendt efterfølgende blev tredobbelt storløbsvinder startende med Skandinavisk Opdrætningsløb.


“Kom halt tilbage”

Og det var netop i dette opgør, at Blackstone blev skadet. Han var aldrig godt gående og var slået med mere end 10 længder i mål af både Hongkong Paradigm og tredjehesten Fighter Carlras – to heste han kort forinden havde et jerngreb på.

“Han kom halt tilbage efter Opdrætningsløbet og måtte gennemgå en benoperation”, siger Niels Petersen, som alligevel har kæmpe tiltro til, at den næsten sorte vallak kan blande sig mellem de bedste skandinaviskopdrættede heste i årgangen.


Blackstone, jockey Per-Anders Gråberg, træner Niels Petersen og den franske bloodstock agent Ghislain Bozo. Foto: Burt Seeger / US Photo
Blackstone, jockey Per-Anders Gråberg, træner Niels Petersen og den franske bloodstock agent Ghislain Bozo. Foto: Burt Seeger / US Photo

Samme ejer som Suspicious Mind

“Det er vel egentlig mest distancen der er spørgsmålet, for umiddelbart ligner han en miler og afstamningen indikerer også, at han vil være bedst op til 2000 meter. Men det gør måske heller ikke så meget med tanke på, at samme ejer også har Suspicious Mind i Derbysammenhæng”.

Blackstone trænes på Petersens Jägersro-filial i Malmö, som igen i år rummer et sted mellem 18 og 20 heste sæsonen igennem.

Det daglige ansvar ligger hos Andrew Kidney, og det er ham der skal sørge for, at gøre Blackstone kampklar til årets første store mål – Jockeyklubbens 2000 Guineas på Bro Parks åbningsdag.

“Han skal være knivskarp den 19. juni. Det er det første delmål for Blackstone”, slutter Niels Petersen, der sammenlagt står for ca. 75 heste fordelt på sine to stalde i Oslo og Malmö.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top