fbpx

“Hun kan alt fra milen og op”

NAVN: SWAN BLACK (DEN)
Sortbrun hoppe født 9. april 2013
Vindende søskende: –
Far: Devil’s Drink (JPN) Auktion: Scandinavian Open Yearling Sale 2014
Mor: Kat Dior (SWE), 61 Pris: 37.000 DKK
Morfar: Itsabrahma (GB) Handicap: 73
Træner: Tine Hansen Statistik: 2: 1-0-0
Ejer: Nybri AB Præmiesum: 25.000 DKK
Opdrætter: Karen Frost & Pia Neltoft Distancer: 1200 – 1400 meter
Jockey: Manuel Santos Underlag: Græs

Swan Black/Manuel Santos besejrer Trustyourinstinct/Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Swan Black/Manuel Santos besejrer Trustyourinstinct/Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Nybri ABs sortbrune hoppe Swan Black indledte karrieren med to starter i fjor og vandt anden gang ude med en sikker halv længde foran Trustyourinstinct. Trustyourinstinct bekræftede formen ved selv at vinde sin næste start og selv gik Swan Black på lang vinterferie.

“Hun har været i gang hele vinteren og har holdt sin gode grundkondition. Her holder vi ikke ferie”, siger træner Tine “Polly” Hansen med et smil på læben, mens staldjockey Manuel Santos drikker den sidste tår af sin kaffe før næste lot venter i stalden på Klampenborg.

Han kan heller ikke lade være med at bryde ind. “Det er en rigtig god hoppe! Hun er perfekt at arbejde med og jeg er sikker på, at hun kan en hel del mere end sit generalhandicap”.

Swan Black fik et tal på 73 efter sine to starter i efteråret, og hun bør derfor ikke have problemer med at sikre sig adgangsbilletten til forårsklassikerne.


Anden vinder efter Devil’s Drink

Swan Black er andet vindende afkom efter avlshingsten Devil’s Drink, som indledte sin avlskarriere hos Pia Neltoft i Danmark, men nu står opstaldet hos Fredrik Sellgren i Sverige, hvor han i fjor bedækkede seks hopper.

Heller i Danmark fik den japanskfødte hingst den store tilslutning, og Swan Black er hans eneste afkom i den klassiske årgang.

På trods af de få chancer har Devil’s Drink allerede haft to vindere på banen.

Udover Swan Black er den ét år ældre Mykita vinder af to løb på Täby som 2- og 3-årig og hun har indløbet tæt på 200.000 kroner i Madeleine Smiths træning.

Det var i øvrigt Madeleine Smith selv, som for blot 800 guineas sikrede sig Agnes Tachyon-sønnen på Tattersalls Horses In Training Sale ud af Luca Cumanis stald i 2009. Hingsten kom dog aldrig til start.


Moderen dobbelt vinder i Århus

Swan Black er ud af Itsabrahma-datteren Kat Dior, som indledte karrieren hos Bent Olsen og afsluttede den hos Birgitte Nielsen.

Hoppen vandt to gange over henholdsvis 1550 og 2000 meter græs på Jydsk Væddeløbsbane og gik i stutteriet med lidt over 61.000 kroner på præmiekontoen.

Swan Black er hendes første startende afkom.

Træner Tine Hansen og ejer Madeleine Brixner efter Swan Blacks maidensejr. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Træner Tine Hansen og ejer Madeleine Brixner efter Swan Blacks maidensejr. Foto: Burt Seeger / US Photo.

“Swan Black sigtes først og fremmest imod Mowerinaløb og kommer højst sandsynligt ud en enkelt gang før det”, siger Polly, inden Manuel igen afbryder. “Og hun får heller ingen problemer med de længere distancer. Hun kan alt fra milen og op”.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top