fbpx

“Han skal sandsynligvis allerede ud på premieredagen”

Klampenborgs championtræner Bent Olsen har nu fået Liber hjem fra Dubai, og træneren nyder synet af sin hest. 


Liber med Jamie Spencer i sadlen. Foto: Erika Rasmussen.
Liber med Jamie Spencer i sadlen. Foto: Erika Rasmussen.

”Han ser forrygende ud. Vi er glade for, at han fik en præmie med hjem derfra, selv om det ikke var en af dem vi håbede på”, siger Bent Olsen torsdag aften til GalopSport.

”Jeg har bestemt ikke mistet lysten til at sende en hest til Dubai igen, hvis chancen byder sig. Turen har lært mig en hel del, som jeg måske burde have lært tidligere, men det kan jeg jo ikke lave om på nu”, fortsætter han.

6-årige Liber startede to gange på Meydans græs. Første gang over 1200 meter, hvor han efter at have ført længe sluttede sjette gennem mål, syv længder bag vindende Jungle Cat.

At formen fra løbet var ganske udmærket blev bekræftet i lørdags på Dubais Super Saturday, hvor Jungle Cat i sin første start siden Libers opgør var anden slået med det absolut mindst mulige i Gruppe-3-opgøret Meydan Sprint af Fityaan. Jungle Cat og William Buick sluttede samtidig et hoved foran én af verdens bedste sprintere, Gruppe-1-vinderen Sole Power.

Se løbet herunder (starten går fem minutter inde i indslaget):


I Libers efterfølgende start var han ude over 1000 meter, og her gik det simpelthen for stærkt fra start til, at Ishiguru-sønnen kunne komme ind i legen.

”Det blev en ærgerlig start nummer to, men alt i alt er jeg utrolig glad for den oplevelse jeg har fået. Og sikke en kundebehandling man får i Dubai. Det gælder både som hesteejer og træner”.

Liber. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Liber vinder på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Liber startede slet ikke i Danmark i fjor, men det kommer han til i år.

”Han kommer sandsynligvis allerede ud på åbningsdagen i Klampenborg”, afslører Bent Olsen, som i det hele taget føler sig godt rustet til den kommende sæson.

”Jeg kan ikke sammenligne materialet i forhold til de foregående år, men det virker fornuftigt. Og så må vi se om der gemmer sig en toårsstjerne i stalden igen i år”.

Der er samtidig en spændende forstærkning på vej fra udlandet. ”Ja, der sker nok noget en af de kommende dage. Men lad os nu se – indtil videre forholder jeg mig til de heste, vi har i stalden”, sammenfatter Bent Olsen.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top