fbpx

20 millioner til vinderen af “The race that stops a nation”

Tirsdag morgen kl 5 dansk tid rides Melbourne Cup, verdens bedst betalte handicap over 3200 meter. Vinderen står til at modtage knap 20 millioner danske kroner.


Emirates sponsorerer Melbourne Cup 2015.
Emirates sponsorerer Melbourne Cup 2015.

Som altid er der fuldt hus med 24 startende heste, hvoraf halvdelen er trænet udenfor Australien. Der er to deltagere fra Japan, inklusiv favoritten Game Game (Hearts Cry).

Topjockey Ryan Moore har valgt at ride Snow Sky (Nayef) fra Sir Michael Stoute’s stald i stedet for Aiden O’Briens Bondi Beach (Galileo), den uheldige helt fra engelsk St. Leger som fik sejren af voldgiften og mistede den i overvoldgiften.

Nu 9-årige Red Cadeaux fra Ed Dunlops stald deltager for femte gang og har tidligere været anden to gange.

Norsk/danske William Buick rider Sky Hunter (Motivator) for sin arbejdsgiver Godolphin.

Excess Knowledge er en tidligere Juddmonte-hest fra John Gosden, som nu trænes af Australiens kvindelige toptræner Gai Waterhouse. Skulle han vinde, hvilket træneren tror, vil det være avlshingsten Monsuns tredje sejr i træk i løbet.

Det er utrolig svært, at finde vinderen og det er naturligvis også dét som gør det så spændende for hele den australske befolkning, at løbet har fået betegnelsen: “The race that stops a nation”.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top