fbpx

Out and about med Bundgaard 8

Det er ikke kun på de danske baner, at opdrætter Berner Olsens heste flækker vind. Forleden på Øvrevoll vandt hans opdræt Loire for ottende gang i karrieren og passerede samtidig 700.000 kroner indløbet.


Are Hyldmo-trænede Loire er søn af Dexterity og Opdrætningsløbsvinderen Danseuse Et Toi.

Øvrevoll har som bekendt Skandinavisk 3-Års Mesterskab på programmet i aften. Et af flere årgangsløb i Skandinavien, som slet ikke har fulgt med den økonomiske udvikling. Førstepræmien på 100.000 norske kroner var også sejrspræmien i det sidste århundrede.


Den danske championtræner Bent Olsen har vundet adskillige klassiske løb, men aldrig Svenskt Derby. På lørdag findes chancen. Bent Olsen sadler Lord Of Dublin, som rides af Marcos Robaldo. Irskfødte Lord Of Dublin har hidtil ikke været udenfor pengene i fem starter, men nu hæves overliggeren reelt. Lord Of Dublin er Derbyets enlige dansktrænede hest.


De dansktrænede heste har i det hele taget svært ved at komme i overskrifterne på den fælles trav- og galopbane i Malmö.

I skærende kontrast til i gamle dage, hvor Klampenborg dominerede på Jägersro. Blandt nuværende licenshavere navnlig Ole Larsen, som henrykkede publikummet i Skåne med sejre i partier, også i Svenskt Derby med trioen Long John, Algarve og Chinatown.

De to førstnævnte var trænet af Benny Jensen. “Havde man plantet Algarves hoved på Long Johns krop, havde dansk galopsport haft en verdensstjerne”, sagde Benny Jensen få år inden han gik bort.


Ole Larsens bedste tid som træner foregik med residens på Skovbogård i Hillerød.

Herfra trænede han den både danske og svenske derbyvinder Chinatown. Året var 1981.

I samme årgang havde Ole Larsen hesten Garonne, som blev anden i Svenskt Derby og tredje i Dansk Derby, inden den lukkede treårssæsonen med sejr i Dansk St. Leger foran staldkammeraten Chinatown.


Det er ikke kun på Jägersros derbydag, at der afholdes galopløb i Skandinavien denne lørdag. Jydsk Væddeløbsbane byder indenfor til to løb.

Banens førende træner, Birgitte Nielsen, sadler to heste – duoen Mauritius og Playboy. Der er stor fest på banen efter løbene i overmorgen, hvilket skyldes travsportens DM for amartørkuske og DM i monte.

I sidstnævnte deltager Benny Jensens datter Nicole Marsing, i bøjlerne på Steen Juul-trænede Palermo Tårs.


Aarhus-træner Jan Olsen har stået for sæsonens hidtil største sportslige bedrift blandt galoptrænerne i Smilets By.

Med fjerdepladsen forleden til Aylin i et Listed Race i Tyskland. Med 89 i handicap går Aylin nu mod Oslo Cup, beretter Jan Olsen, som ikke starter på hjemmebanen på lørdag, men i stedet drager til Klampenborgs søndagsgalop, hvor holdet udgøres af Amber Lane og Endofa Spirit.


Også JVBs trænernestor Torben Christensen springer hjemmebanen over til fordel for Klampenborg dagen derpå. Torben Christensen prøver lykken med Kombardo og Nordic Star.

Torben Christensen har haft en flot sæson indtil videre med tre sejre og to andenpladser i kun 12 starter, og han kan på søndag måske allerede overstråle sidste års cifre, hvor hans heste indløb 140.950 kroner.

Torben Christensens besætning har 132.834 kroner hjemme i år inden der blændes op i Ordrup Mose.


Klampenborg-træner Tine Hansen har kun en enkelt starthest ved hjemmebanens løb søndag, Jes Henneberg ejede Certino.

Samme ejer og træners Sir Danzbo fortsætter udviklingen og var i søndags anden på Täby, og med det passerede han de første 200.000 kroner i samlet præmiesum.

Fynboen Jes Henneberg kommer formentlig også i paddocken op til Dansk Derby.

Hans delejede Dark Eagle står med 77 i tal, hvilket giver gode odds for en billet til årets bedst betalte galopløb i Danmark.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top