fbpx

“Ikke til at se, at han er blevet 14 år”

For anden gang i år er Göteborg-træner Lennart Jarven på gæsternes hold til torsdags-galoppen på Øvrevoll, og svenskeren har en fidus til spillerne. En hest, der har taget den helt store rutsjetur i handicappet fra 93 til sine nuværende 48.


”Pecoiquen (4. løb – nr. 1) var stort slået i sæsondebuten, men det er bare at glemme den start. Banen var alt for løs til min hest. Han kan meget bedre, hvis banen passer, og de 2400 meter er kun en fordel. Du kan ikke se på ham, at han er 14 år. Pecoiquen står godt til i det her løb, og spillerne skal passe på ham”, advarer Lennart Jarven.

”Lucky Lucioni (5. løb – nr. 2) var tog en god andenplads i årsdebuten. Står ikke så godt til i den kommende start som forleden, men med løbet i kroppen, tror jeg at han har en mulighed for igen at være blandt de tre første”.

Snart 75-årige Lennart Jarven har kun de to heste i sin stald. Svenskeren har været aktiv i sporten i over et halvt århundrede, med flere profiler igennem tiderne, ikke mindst Shaftesbury, som blandt meget vandt Stockholm Cup International under Johan Stenström i en medlevende duel med engelsktrænede Show A Leg/Pat Eddery.

Shaftesbury vandt i alt 21 løb og 1.444.079 kroner, med 98 i skandinavisk generalhandicap da han var som bedst. Hesten sluttede sin mageløse karriere i 1984, og døde 11 år senere i en alder af 19. Han fik aldrig den forventede succes i avlen. Kun ét af dens 90 svenskfødte afkom passerede en kvart million kroner, men den gjorde det til gengæld også med besked. Berthram med 41 sejre i 107 starter! I penge blev det til 2.428.140 kroner.

Berthram døde i år. Han blev hele 25 år.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top