fbpx

Tredje gang blev lykkens gang

Tirsdag aften kom årets andet hoppeføl til verden på York Stutteri. Føllet er efter Mingun (A.P. Indy) og ud af Gift From The Sea, en 8-årig datter af topsprinteren Bernstein (Storm Cat).


Gift From The Sea var i træning hos Jim Bolger og startede ikke som 2-årig. Hun aflagde sin maidentitel over 2400 meter i sin debut i Irland og opnåede en OR på 82, svarende til 81 i skandinavisk handicap.

Hun blev købt til Danmark for 22.000 euro af York Stutteri på Goffs November Breeding Stock Sale i 2011, efter en bækkenskade havde sat en alt for tidlig stopper for løbskarrieren.

”Det er Gift From The Seas første føl. Vi har været meget uheldige med hende i både 2012 og 2013, så det var dejligt endelig at få et føl på hende. Ideen har hele tiden været, at forsøge at producere et afkom til de store klassiske 3-årsløb.

Gift From The Sea var selv stayer, og matchet med Mingun ligner til forveksling det samme som Gruppe-1-vinderen Miss World er skabt efter”, siger York Stutteris manager, Alexander Elsass.

Gift From The Sea er selv ud af den irskfødte Gruppe-3 vinder og dobbelte Listed vinder Alexander Three D. Alexander Three D er halvsøster til den tredobbelte Gruppe-1 vinder Golden Apples (Pivotal) og til de to Stakes-performere La Piaf og Legendary.

Udover Gift From The Sea har hun hidtil produceret to vindere i England efter Cape Cross og Green Desert.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top