fbpx

To danske stutterier investerer i nye hopper

Ifølge Dansk Galops oplysninger har kun to danske stutterier importeret avlshopper fra de største internationale auktioner i november og december.


Stutteri Hjortebo har handlet i Newmarket og Stutteri Stork i Deauville. Sverige har i år stået for en langt større import af nyt avlsmateriale.

Montjeu-hoppe til Stork

Det forholdsvis nye danske Stutteri Stork handlede i Deauville, hvor den franske agent Guy Petit i et privat salg sikrede Montjeu-datteren Jeunesse Lulu for 10.000 euro til sin danske kunde.

Jeunesse Lulu har en fremragende afstamning. Hun efter nu afdøde Montjeu (Sadler’s Wells), som er far til ikke mindre end fire engelske Derbyvindere (Authorized, Motivator, Camelot, Pour Moi) og tre irske Derbyvindere (Hurricane Run, Fame And Glory, Frozen Fire).

Jeunesse Lulu er desuden halvsøster til den Listed-vindende og Gruppe-1-placerede Beach Bunny (High Chaparral), som selv har produceret de to Listed-vindere Naadir og Beach Belle.Moderen er den ustartede Miss Hawai (Peintre Celebre), der er søster til den den franske Champion 2-årshoppe, Miss Tahiti.

Netop Miss Tahiti er mor til dette års engelske 1000 Guineas (Gr.1)-vinder, Miss France.

Papirerne må siges at være i orden hos Henrik Storks nye avlshoppe, der selv var placeret to gange som 3-årig og i avlen har fået afkom som begge har været placeret. Jeunesse Lulu er i fol ved Elusive City. Se katalogsiden her.


Vinder- og Listed-placeret amerikaner

Stutteri Hjortebo erhvervede for 7.500 guineas den snart 15-årige amerikanskfødte hoppe Short Shadow (Out Of Place – Last Reflection v. Nostrum) i fold ved July Cup (Gr.1)-vinderen Elnadim (Danzig).

Short Shadow er vinder i USA som 2-årig og senere Listed-placeret i Canada. I avlen er hun mor til tre tidligere vindere efter henholdsvis More Than Ready, Lion Heart og Sleeping Indian. Se hoppens katalogside her.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top