fbpx

“Jeg tror kun det er Wido og mig der har opnået det”

Den svenske træner Lennart Jarven fejrede 50 års jubilæum i galopsporten i fjor. Og han rider fortsat ud i en alder af 73. 


”Jeg tror ikke, at der er nogen ældre træner i Skandinavien som selv rider ud”, siger Lennart Jarven. “Jeg har det fortsat hyggeligt med sporten”.

”Meget har jo forandret sig, og lige nu retter mange aktive kritik imod de forskellige nedskæringer”, fortæller Lennart Jarven.

“Men det er måske også nødvendigt. Det er nu altid let at kritisere, og det ønsker jeg ikke at være en del af”.

”Min søn Peter er skiftet til travsporten. Han og hans kone træner nogle få travheste, og en af dem har jeg part i. Min datter, Kalindi, kommer hos mig et par gange om ugen og rider ud. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at hun også fortsætter med at ride løb i 2014″, siger Lennart Jarven.

Svenskeren har ikke været på markedet og forstærket hesteholdet til 2014.”Jeg vil se hvad der sker i svensk galopsport. Det er ikke umuligt, at jeg køber nyt, men jeg vil se hvad det hele ender med, inden jeg anskaffer mig en ny hest”.

Der befinder sig fire heste hos Lennart Jarven i Stenstorp. Kvartetten Pecoiquen (13 år), Lucky Lucioni (11 år), Lista Lightning (otte år) og Merlot (fem år).

”De tre ældste skal i hvert fald starte i år. Det er mere tvivlsomt med Merlot”, hævder Lennart Jarven, som har Göteborg som sin hjemmebane.

”Jeg har 150 kilometer til banen. Jeg håber virkelig, at løbene fortsætter i Göteborg”, forklarer Lennart Jarven, der dog har en plan-b i skuffen, såfremt filmen knækker for Svensk Galopp.

”Øvrevoll er min anden hjemmebane. Jeg nyder at tage turen dertil, og der er et højt, anlagt serviceniveau. Jeg har stort set samme afstand til Oslo som til Stockholm, Malmö og Klampenborg. Jeg ville også gerne starte mere i Klampenborg, som jeg gjorde i de gamle dage, men det er simpelthen for dyrt i forhold til udgifterne på Øvrevoll”, konstaterer Lennart Jarven.

Ældre danske galopentusiaster husker med glæde, når Lennart Jarven kom på besøg med sine fløjheste, anført af Shaftesbury. Han havde flere heste i den skandinaviske elite, i skærende kontrast til nutidens heste i stalden.

”Jeg har vundet tre Gruppeløb på kontinentet. Tror kun det er Wido Neuroth og mig der har opnået det med skandinavisk licens”, slutter Lennart Jarven.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top