fbpx

Syttende karrieresejr til Flyer

Nicolaj Stott bragte sig søndag alene i front i Klampenborgs jockeyliga, da han satte en double med de to Søren Jensen-trænede heste Composed og Flyer.


Flyer. Foto: Burt Seeger.

Flyer, der for få uger siden vandt Klampenborg Store Sprint over 1200 meter, var tilbage over samme distance i Indseth Investment Sprint Cup, og som så mange gange tidligere strøg Academy Award-sønnen på sin herlige fightermanér fra sidste til førsteplads ned gennem opløbet.

Det var ellers ikke let for Nicolaj Stott at finde plads til sit angreb på trods af de kun fem startende heste, men når først åbningen kom, afsluttede Flyer forrygende og kunne på de sidste meter nå forbi udvendige Reggae Dancer/Manuel Santos med Fortunens Boss/Luis Santos som tredje.

Fjerde- og femtepladsen tilfaldt Olsen-duo Master Chef/Manuel Martinez og Dingle View/Jacob Johansen.

Førstepræmien i Indseth Investment Sprint Cup indbragte 30.000 kroner på Stald Ras’ præmiekonto, og Flyer er godt på vej imod sin indtjeningsmæssigt bedste sæson nogensinde.

Han mangler nu kun 3.000 kroner for at nå samme resultat som i fjor, hvor det blev til 173.000 kroner i vundne præmier. Flyer steg endnu et kilo i handicappet og er nu oppe i 89.


Composed. Foto: Burt Seeger.

Composed nåede frem på stregen

Også i Rider Cup 3-års Sprint over 1200 meter lykkedes det Nicolaj Stott at fange Manuel Santos på målstregen.

Denne gang var det på ryggen af Søren Jensen-trænede Composed, der akkurat besejrede Helle Christensens Royal Lane og dermed snuppede årets anden sejr.

På tredjepladsen fulgte Margaux/Dayverson De Barros før Pinocchio/Manuel Martinez og Jack Of Clubs/Espen Ski.

Composed er efter en skæv indledning på sæsonen gået meget frem henover sommeren, og han har nu både vundet over 1600 meter på Täby og 1200 meter på Klampenborg, samt været anden over 1600 meter på græsset i Göteborg.

Den brune vallak ejes af Beatrice Marsing, som selv claimede hesten ved et salgsløb i Deauville for godt et år siden.

Nicolaj Stott rundede som den første jockey i år 10 sejre på Klampenborg, og han fører dermed alene statistikken med en enkelt sejr foran Jacob Johansen, Elione Chaves og Rafael Schistl.

Kampen om rytterchampionatet synes i øvrigt tættere end det er set i mange år, og endnu er det ikke lykkedes for nogen at “stikke af” fra de øvrige.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top