fbpx

Paid blev godt betalt i Breeders’ Trophy Mile

Lørdagens bedst betalte opgør på Täby, Breeders’ Trophy Mile over 1600 meter græs, bød på lidt af det hele; en højdramatisk afslutning, hvor Henrik Engblom-trænede Paid i akkurat sidste galopspring fangede Helle Christensens Harmonia; en langvarig voldgiftsundersøgelse mod vinderen, og endelig også Derbyvinderen Quite A Missions kollaps som næstsidst gennem mål.


Selve opgøret blev fra start domineret af Harmonia/Manuel Santos, der tog teten med Bent Olsens storoutsider Exquest/Rafael Schistl udvendigt for sig.

Rundt opløbssvinget havde Santos og Schistl fortsat deres heste godt på biddet, mens det allerede var begyndt at se hårdt ud for flere af de bagvedliggende konkurrenter.

Jacob Johansen sad indvendigt nærmest baglæns på en velgående Captain America, der dog aldrig rigtig fik chancen for at strække ud før det blev for sent. Yderst i banen var også Sweety/Fredrik Johansson og Paid/Martin Rodriguez på vej frem.

Midtvejs i opløbet holdt Harmonia dog stand i front med Exquest jagtende bag sig, og det var først over de sidste 200 meter, at de bagfra kommende fik kontakt.

Da gik det også stærkt for især Paid, der fløj frem på de sidste meter og fangede Harmonia i kampen om førstepræmiens 350.656 svenske kroner. Exquest leverede sit livs præstation som tredje indvendigt foran Sweety, Virgil/Elione Chaves, Captain America og Redwing/Carlos Lopez.

Lige uden for præmierækken sluttede Sir Winston/Nicolaj Stott, og den klare forhåndsfavorit, Quite A Mission/Per-Anders Gråberg, var helt under isen i sin første start efter Derbysejren på Klampenborg den 30. juni.

Quite A Mission endte næstsidst i feltet, uden på noget tidspunkt at have været toneangivende.


Protest

Der skulle dog gå længere tid før Henrik Engblom-trænede Paid kunne kåres som endelig vinder af Breeders’ Trophy Mile. I sit angreb ned gennem opløbet trak Paid nemlig ind i banen og generede dermed Virgil, som siden endte på løbets femteplads i samme tid som både Exquest og Sweety. Til slut fandt voldgiften dog ingen grund til at deklassere Paid, og de stadfæstede dermed resultatet.

Det blev i øvrigt en af karrierens største aftener for argentinske Martin Rodriguez, der foruden sejren i Breeders’ Trophy Mile også vandt Breeders’ Trophy Mile Consolation med Ewa Sarlövs Watch Me Prosper og Stewards Cup med Peter Jardbys The Penny Horse.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top