fbpx

Niels Petersen: “En meget nostalgisk sejr”

Skandinaviens regerende championtræner Niels Petersen har vundet Norsk Derby to gange indenfor de seneste tre år. I 2010 med Go Go Gadget og igen i fjor med Old Pal. Men Quite A Missions triumf i DFDS Seaways Dansk Derby søndag eftermiddag var hans første i hjemlandet.


Quite A Mission – Dansk Derby 2013. Foto: Burt Seeger.

“Det er en meget nostalgisk sejr, og det er endnu mere specielt at vinde Derbyet her hvor jeg er vokset op. Efter alt det pres der har været på Quite A Mission lige siden i fjor, føles det som en stor forløsning at se tingene flaske sig som de har gjort det i dag”, fortæller Niels Petersen, hvis anden Derbydeltager, Whistler, snuppede Derbyets sidste pengepræmie som femte gennem mål.

“Whistler gik et fremragende løb og var lige i hælene på Quite A Mission og Rock The Legend. Hun vil fortsætte med at forbedre sig sæsonen igennem, og vi har endnu ikke set det bedste fra hende. Næste start bliver meget vel Svenskt Oaks på Jägersro den 13. juli, selv om hun fortsat står anmeldt i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer to dage tidligere på Øvrevoll”, fortsætter Petersen.

Quite A Mission – Dansk Derby 2013. Foto: Burt Seeger.

Quite A Mission står ligeledes meldt i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer, men oven på sejren i Dansk Derby er det nu mest oplagt, at han får sig en pause og først kommer ud igen den anden søndag i august, hvor det gælder Svenskt Derby (L) på Jägersro.

“Dansk Derby har været årets første store hovedmål, og derefter kommer Svenskt Derby. Her skal han ud imod de bedste importer, men han vandt Svenskt Kriterium i fjor på Jägersro og fungerer perfekt på banen. Ingen af os omkring hesten har nogensinde lagt skjul på, at han er rigtig, rigtig god, og vi vil også starte med sejrschance i Svenskt Derby”.

Niels Petersens heste indløb i alt 665.000 kroner på Derby Dag, og nøjagtig som på de tidligere skandinaviske top-dage i 2013, sad danskeren tykt på signaturopgørene.

Quite A Mission – Dansk Derby 2013. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top